aleynaD01 merhabalar🌸 ben de doğduğundan bu yana arada bir sağdım. İlk başlarda sağdığımı şırınga ve parmak emme yöntemi ile verdim. Biraz zahmetli ama biberona alışmaları meme reddine yol açabiliyor. Özellikle 2 aydan küçükse biberon tercih etmeyin. Ne kadar yavaş akım biberon da tercih etseniz bebek biberondan hep aynı miktarda süt geldiği için ve biberonu emmesi, sütü çekmesi daha kolay olduğu için ona alışıyorlar ne yazık ki. Ama sağma işinin sütü arttırdığı da doğru. Ben bebek emip doyduktan sonra sağıyordum. Siz de öyle yapabilirsiniz. Saklama işine gelince hava çok sıcak değilse 3 saat dışarıda bekleyebiliyor. Sonra buzdolabına kaldırmanız gerekiyor. Özel süt saklama poşetleri var. Ona koyup kaldırabilirsiniz. Üzerine kaç cc ve hangi saatte sağdıysanız yazmanız çok iyi olur. Buzdolabında 3 gün, buzlukta 3 ay diyorlar. Gece gündüz olayı ise, geceleri sütte uyku hormonu ile ilgili bir şey salgılanırmış. O yüzden gece olan sütü gece, gündüz olanı da gündüz verirseniz daha iyi olur tabi. 3 ay 20 günlük olduk. Bazen kaç cc çıkıyor diye bakıyorum. Bazen de sütümün az olduğunu farkedip sağıyorum biberonla veriyorum. Ama doktorum biberonu günde 2 den fazla verme dedi. Meme reddini yaşamamak için.