gonlumungozdesi Benim oğlumda meme + mama ile ilerledi ilk 2 ay. Ağzı küçüktü ve sütüm bol olmasına rağmen bir türlü tam ememiyordu. Doğum kilosunun altına düşünce doktor mama takviyesine başladı. En fazla 2 saatte bir emziriyordum. Bazen saat başı.. İlk mamayı günde 3 kez her seferinde 30 ml olarak başladık. Sonrasında 60 ml olarak devam ettik. Ben emzirdikten yarım saat-45 dakika sonra 8 saatte bir olacak şekilde veriyordum mamayı. Emzirdikten hemen sonra verince 1-2 defa kustu. Araya zaman koyunca kusma problemimiz olmadı. Ayda 800-1000 gr arası alıyorsa bebeğiniz doyuyor demektir. Bende doymuyor diye çok endişe ediyordum. Artık sadece meme yeterli oluyor, ağzı büyüdükçe memeyi kavramaya başladı ve doymayada ama bu seferde mamayı sevdiği için uykuya dalmakta zorluk çektiğinde günde 1 defa 60 ml veriyorum. Sırf gönlü olsun diye doktor o kadarcık ver dedi ☺️ 3. ayda meme reddi oluyor genellikle bebeklerde bunu hafif atlatmak için kullandığınız biberonunuzun anne memesine benzeyen ve az akış uçlu olmasına dikkat etmenizide tavsiye ederim.