Ayseglyrtts Oglum 4 kilo dogdu süt alerjsi vardi 4 aylikken emmeyi birakti 3 aylikken 6.5 kiloydu 6 aylik oldu hala 6.5 kilo nerdeyse 3 aydir 0 kilo alimi.Alerjik mama ve 4.5 aydan beridir ek gida veriyorm ama zorla tabi ne yapmam lazim nasil bir yol izlemeliyim
Yoruldum Ayseglyrtts Aydan bağımsız olarak söylüyorum alerjik bebeklerde kilo alımı duruyor , yavaşlıyor . Doktor sağlıklı görüyorsa siz dert etmeyin , benim bebeğim de benzer bir durumda normal kabul edilir sağlıklı ise
Pscyho Ayseglyrtts bizde laktoz intoleransı vardı üç dört aylıkken kilo alımı sizin gibi oldu raporlu mama olan bebelac lf kullandık Kilo alımı en minimumdan ilerledi ek gıda döneminde yumurta alerjisi ortaya çıktı yumurtayı kestik bir yaşında yumurta geçti sonra da susama alerjisi olduğunu öğrendik 3 yaşındayız hala devam ediyor maalesef alerjik bünyeli bebekler rahat kilo alamıyor umarım en kısa zamanda atlatırsınız geçmiş olsun🌼
Esrasemra Ayseglyrtts bizdede çoklu besin alerjisi var artı hiçbir alerji mamasınıda bagırsak onuda kabul etmiyor direk isal oluyor sadice emiyor diyete olunca hayliyle sütüm az 2 aydır bizimde kilo alımımız durdu hippin alerjik olan gulutensiz tahıl ve pirinç unu olan kaşık mamasını vermemi söyledi doktorumuz şükür kilosunda kipırdamalar oluyor tavsiye ederim sizde bu mamaları doktorunuza bii danışın derim
Tirtil35 Ayseglyrtts benim bebeğim 12 aylk olcak 7. 5 kilo yeni yeni almaya başladı ilk başlarda çok ağladım yıprandım ek gidayi da ilk guz3l yiyordu sonra onuda almadı mamayi zaten iyi içiyor ama kan degerleri hareketliligi hep iyi aktif bir bebek sen kendini yıpratma boşuna yipratincada değişen bisey olmuyor sonradan anladim ve saldim bende çünkü alerjik bebek anneleri olarak hep Bi mutsuz yorgun depresifiz kendini boşuna üzme kiloda alır duzelirde yaşına gelince biraz daha rahatlıyor bebek sadece idrar yolu enfeksiyonu var mi diye Bi baktırabilirsin ama oda kilo aldirmiyor bebege
Yenianneiremm Canım dün bi arkadaşımla konuştum, onun da bebeğim aynı senin gibi. İki uç aydir hic kilo almıyor. Alerjik olduğu icin ek gıdada da sorun yaşıyor. En son golden goat keci sütlü mama verdi. Bebeği biraz sevmiş o mamayı. Sen de dene istersen
Ayseglyrtts Yoruldum evet oyle ama hic almiyorya emekleme dis donemi derken verirse cok zayiflar diye korkuyorum
lyl0742 Ayseglyrtts oğlumda süt ve süt ürünleri alerjisi var 2.ayda memeyi kesti zaten çok sütüm de gelmedi sonra alerji maması Evolvia ya geçtik kilo aldırımı gayet güzel şuan 8 aylık 5. Ayda ek gıdaya geçtik ilk başlarda zor oldu alerji nedeniyle herşeyi seçe seçe 3 gün kuralıyla denedik ama sonra yavaş yavaş diyet açtırdı doktorumuz şimdilik çok yüklenmeden deniyoruz hala sütlü ürünleri ama kilo alımında bir sorun yok şuan 8 aylık 9 kilo mama ne kullanıyorsunuz alerji maması olarak
lyl0742 balgokcem yok sütüm gelseydi ben diyet yapar emzirmeye devam ederdim hem kendisi memeyi reddetti hemde sütüm yoktu doymuyor du ek gıdaya geçene kadar sadece alerji maması içti kilo alımında o dönemde de sorun yoktu ek gıda ya geçtiğimiz zaman da mesela yoğurt denedik 3 gün kakası hafif mukusa döndü kestik hemen 1 hafta sonra bidaha verdik egzama sı tetikledi bidaha kestik 1 hafta düzeldi derken yavaş yavaş bu şekilde verdik hala çok yüklenmeden veriyorum kontrollü şekilde ama kilosunda hiçbir zaman sorun yaşamadık alerji maması da alerjik bebekler için özel yapılıyor ihtiyacı olan herşey mevcut mamada mama nız Neocate falan sa doktorunuzla konuşup değiştirin kilo artışı olmadığını oda takip ediyorsa değiştirecektir.
balgokcem Ayseglyrtts canım 6 aydan beri aynı bizdede 9 aylık olduk hala 6300 kilosu alerjimiz var bizimde. Alerji geçene kadar almaz diyorlar
balgokcem lyl0742 Anladım çok geçmiş olsun ben her denediğimde yüzü kızardı şuan yeni yeni geçti yoğurt şimdide yumurtaya var ve hangi mamayı denediysek içmedi. Uykuda zorla iciriyorum onunda faydası olmadı. Artık tamamen alerjinin geçmesini beklicem. İnşallah alerji geçince kilo alımı düzelir