Ben 3 aylikken uyku duzeni oturtmaya basladim, senin gibi ayni durumdaydim. Once gunduz uykularini uzatmaya calistim. Uyudukten yarim saat sonra uyanirdi bende uyandi diye alirdim kucagima, ama oyle yapmamak gerekiyormus tekrar uykuya geri dondurmek gerekiyormus denedim oldu bu sefer daha uzun uyumaya basladi. En az yarim saat uykuya geri dondurmek icin ugrasmak gerekiyor uymazsa yarim saat icinde zorlama. Bide o ayda ki bebeklerin genelde uyku araliklari 1,5 2 saat oluyor kendi bebegini gozlemle kac saatte bir uykusu geliyor mutlaka o saatlerde uyutmaya calis. Gunduz az uyuyan bebek gece daha cok uyaniyor ve uyumak istemiyor. Bide en onemlisi aksam 6 dan sonra uyutma yoksa gece uykusuna yatis saati cok gec saatleri bulur. 6 dan sonra aksam 7,5 a kadar uyutma sonra uyutmayi dene bide yatmadan once eger banyo yaptirabilirsen cok daha rahat uyur. Ben bunlari denedim hemen olmuyo tabi ama yavas yavas duzene girdi. Simdi 8 aylik gunduzleri 3 uyku uyuyor geceleride sadece bir kere uyaniyor tabi bunlarin yaninda ek gidaya gecmis olmamiz karnin tok olmasi ve daha ay olarak buyumus olmasininda etkisi vardir. Bu arada en az 1 saat uyumasina dikkat et 1 saatten az uyursa tam uyumus sayilmaz.