Minkpndam tabi ki ilikli kemik suyu ile Yapmış kadın tarifi. İlikli kemik sularını minik minik porsiyonlarla dondurmuş. 1 tatlı kaşığı bebek irmiğini ilikli kemik suyu ile pişiriyorsun ayına göre zeytinyağı veya Halis tereyağı ekliyorsun. Kilo aldıran mama diye paylaşmıştı kadın.
Ben de tarifi değiştirdim. ayıptır söylemesi babam hasta diye ona haşlama yapmıştım. İcine kemikli et, havuç,patates,defne yaprağı, soğan, sarımsak tane kimyon ve su ekledim. Ama tuz eklemedim. Pişince suyundan ayırdım. Minik silikon muffin kaplarım var onlarda dondurdum:)
Benim oğlum kücük az porsiyon yiyor o yüzden bir çay kaşığı pirinç unu, bir çay kaşığı bebek irmiğini cok az suyla acıyorum dondurduğum haşlama suyundan ekleyip pişiriyorum. Bir çay kasıgı da zeytinyağı ekliyorum bayılarak yiyor maşallah..
Haşlamanın patates ve havucunu da rondodan geçirip suyuyla çorba gibi verdim onu da sevdi bu arada. Hatta bugün yeğenim geldi bir buçuk yaşında iştahla koca bir kase yedi:)
Yani aslında irmik veya pirinç unu kemik suyu muhallebisi yapıyosun. Mutlaka dene bence..