Elifkc Kızlar bebeğim 3aylik manisada yaşıyoruz ve çok sicak. Normalde günde bı kaç çay kaşığı su veriyordum. Bebeğim biberon da tutmuyordu, nukun biberonunu almıştım içine 80cc su koydum denemek için 40cc su içti. Normal mi sizce ne kadar su vermeliyim?
Hm030917 Elifkc benim kızım da 5 aylık bende veriyorum su az vermeye çalışıyorum ama biberonu bıraktırınca ağlıyor daha çok istiyor bende fazla gelir zarar verir diye korkuyorum 🫠
Babyloveee Elifkc 40 CC su çok fazla bence tek seferde güne yayarak içirseniz daha iyi su zehirlenmesi olabilir doktorunuza sorun o günde kaç CC içmesi gerektiğini söyler ki bence ne kadar sıcak olursa olsun siz suyu günde 3 litre içtiğiniz takdirde bebekte sadece anne sütü alıyorsa ekstra su vermeye gerek yok içiniz rahat olsun diye belki bi iki çay kaşığı verilebilir ama 40 CC gerçekten çok fazla o suyla doymak yani yine de doktorunuza danışın
Durununannesi46 Elifkc benim bebeğimde 3,5 aylık 1 haftadır 1 çay kaşığı veriyorum, anne sütü alıyor sadece. Suyun miktarını artırmam mı lazım acaba? Her gün en az 2 kez kakasını yapıyor
Elifkc Bu arada kakasını da yapmıyor yaklaşık 1haftadir sadece anne sütü aldığı için 10gune kadar normal diyorlardı. Susuz mu kaldı acaba ondan dolayı yapmıyor olabilir mi?
fzehraaltay Elifkc bizde İzmir’de yaşıyoruz kızım 6 aylık ama 4 aylıkken çay kaşığıyla veriyordum su çünkü burada havalar erken ısınıyor malum
Bgmgnr Elifkc evet susuzluktan yapmıyor. Benim bebeğim yeni 4 aylık oldu ama doktorumuz daha 3,5 aylıkken günlük içerse 150 ml su verebilirsin demişti yani sorun olmaz su ihtiyacı geçince kakasını yapar sonra düzene girer o kadar çok su da içmez düzelir siz verin içtiği kadar
Elifkc Bgmgnr pazartesi günü doktora gideceğiz hem göz muayenesi var hemde normal doktora gorunecegiz o sıra sorayım bakalim
Htc4504 Benim oğlum da 2 aylık bende manisada yaşıyorum gerçekten çok sıcak bende arara su veriyorum cok az da olsa çünkü aşırı sıcak
Htc4504 Elifkc valla klima var açıyorum öyle uyuyor bebeğim yoksa inan çocuk bile durmuyor Allah yardımcımız olsun az kaldı şu temmuz bitse ağustosta yine biraz daha serin havalar oluyor temmuz çok sıcak bir ağrılı olarak buranın sıcağından gerçekten yıldım 😊
Elifkc Durununannesi46 bende bilmiyorum. Geçen doktora gittiğimizde sordum. Anne sütü aldığı için vermene gerek yok dedi ama çevremdekiler hav çok sıcak ver diyorlar
Yagmuurr Elifkc Evet susuz kaldığı için yapmıyordur havalarda sıcak siz teklif edin içtiği kadar içsin
Mucizegebelik Yagmuurr alakası yok benim oğlum 3 aylık iki güne bi çay kaşığı su veriyorum sadece anne sutu alıyor günde 3 kez kaka yapiyor kaka olayını bu aydaki bebege su içmemeye bağlamak yanlış bilgi vermek olur. Net bilginiz olmayan şeyleri lütfen konuşmayın
Nehir16busra Mucizegebelik Bencede öyle susuz bebeğin idrarı koyu olur ve bez sayısı azalır diye düşünüyorum ben. Nasıl ki biz su ihtiyacımız tam olunca idrar acık renk oluyor o misal bence
Yagmuurr Mucizegebelik Bilgim olduğu için konuşuyorum hanımefendi aynı şeyi bizzat yaşadım ve kaç gün boyunca hastanelerde gezdim tahlilden tahlile koştuk o yüzden çok iyi bilgim var hatta ayrıca sıcak bir yerde yaşadığını söylediği için su teklif etmesi gerektiğini söyledim sizde lütfen yorum yapmadan her bebeğin bir olmadığını hatırlayın