Serotonin Kızım 27 aylık sadece anne baba kelimerini söylüyor cümle kurmuyor ama herseyi biliyor anlıyor genelde işaretle anlatıyor
AntiSosyallKelebek Serotonin İşaretle anlattığın da anlamayın seni anlamıyorum ne istediğini söyler misin diyin
SelimliAnne Serotonin çocuğunuza yüklenmeyin, hiçbir çocuk konuşmamak için özel bi çaba sarfetmez. siz onunla bol bol konuşmaya çalışın, işaret ettiği şeyleri ona konuşarak anlatın. (Sarı oyuncak arabayı mı istiyorsun gibi) zamanla öğrenecektir.
aylizinannesiii AntiSosyallKelebek iki gündür öyle yapıyorum işaret ediyor anlamıyorum seni söyler misin diyorum sinirleniyor gidiyor kendi alıyor bu bizde geri tepti 🥲🥲🥲
SelimliAnne AntiSosyallKelebek bu yanlış bi öneri, işaret ettiği şeyi anlamazdan gelirseniz çocuğun iletişim kurma alanı kalmaz. Uzmanların tavsiye etmediği bi yöntem.
AntiSosyallKelebek aylizinannesiii Tepsin bırak muhtemelen senin onu anlaman kolayına geliyor ve bol bol akranları ile görüştür kızım 27 aylık 3 lü cümle kurmaya geçti yaşıtları ile çok vakit geçiriyor onun sayesinde
aylizinannesiii AntiSosyallKelebek ya bende öyle yapıyorum akşama kadar parktayiz ama hiç cümle kurmak istemiyor tek kelimelerle anlaşılıyor diye rahatlıktan konuşmuyor
AntiSosyallKelebek SelimliAnne Fark ettiyseniz seni anlamıyorum ne istiyorsun diye soru yöneltin dedim. Bir nevi diyalog kurulması gerekiyor