mrvklncc Kızlar merhaba. Kızımın kuyruk sokumunda ve kalçasında doğumdan itibaren bu lekeler vardı doktor genel olarak yaşına kadar geçiyor demişti geçmedi kızımda. Bir de bunlar sonradan çoğalır mı acaba bilginiz var mı? Sanki bize biraz çoğalmış gibi geldi ben çok hatırlayamıyorum eşim öyle söyleyince kafama takıldı. Şimdi bi yerlerden tutunup yürüyor arada düşüyor poposunun üstüne sert düştükçe mi morardı acaba diyor. Ama bana düşmeden kaynaklı gibi gelmiyor yani kimsede duymadım bu zamana kadar. Ya da başka bi şeyin belirtisi olabilir mi? Zaten takıntılıyım kafamı kurcaladı şu an yaşında kontrolü vardı hemen hemen 1 ayı daha var kontrole sıkıntı yaptım.
Nazlican mrvklncc Benim oğlumda da var, morluk. Mongol mu değil mi bilmiyorum ama eşimde ve kardeşlerinde de var. Geçmemiş yani hiçbirinde şimdiye kadar. Sıkıntı oldugunu sanmıyorum
Elevka_96 mrvklncc mongol lekesi Asya da yasayan halkların birçoğunda var geneli 5 yasına kadar geciyormuş. Benim kızımında var beyaz tenli olmasına rağmen 8 aylık 4 ayda geçecek gibide durmuyor.
Elf123 mrvklncc kızımın sırtında var bir tane ne büyüdü nede farklı bir yerinde çıktı yedi yaşında hala duruyor doktora götürmüştük bebekken krem vermişti bir işe yaramamıştı
mrvklncc Nazlican çok teşekkür ederim cevabınız için. Geçmemesinden ziyade çoğalmış olmasına takıldım ben de umarım yoktur sıkıntı 🌸
Nazlican Deva22 Benimde eşim ve kardeşlerinde var. Hepsinde aynı yerde oğlumda da aynı yerde. Onlarda geçmemiş, oğlum da gecer mi bilmem 🤷🏻♀️ bende ilk kez oğlumda gördüm. Görünce korkmustum hatta, kaynanam dedi böyle böyle diye
mrvklncc Deva22 lekelere takılmadım da çoğalması acaba herhangi bi hastalık belirtisi olabilir mi acaba dedim. Zaten çok pimpirikliyim korkutuyor beni
Nazlican mrvklncc Ben arastırmıstım sıkıntı olacak bir şey cıkmadı hiç karşıma. Geçermiş de kalırmıs da. Bizimki yayılıyor mesela büyüdükçe bende anlamadım
mrvklncc Elevka_96 benim kızım da bembeyaz şimdiye kadar takılmadım öyle 11 aylık oldu geçmediği gibi yayılmış olunca korktum
mrvklncc Nazlican ya evet ben de bakmıştım ama dediğiniz gibi yayıldı demekki yeni fark ettik yayılmayla alakalı da hiç bi şeye denk gelmemiştim
gizeminmasali mrvklncc bizimdevardi kuyruk sokumundan beline poposuna kadar.hatta dogumda yere mi dustu acaba demistik mongol lekesiymis simdi 2 yasinda minicik nokta kadar kaldi kayboldu gbi bisey.korkulacak bisey degil demisti doktorumuz buyudukce geciyormus ama kalanda varmis
mrvklncc gizeminmasali bize de öyle demişti geçmemesi problem değil de çoğalmış görünce sıkıldım ben acaba başka bi hastalık belirtisi olabilir mi diye
mustafayamaninannesi mrvklncc oğlumdada vardı biz hatta sezeryanda bişey mi oldu acaba morarmış dedik dr u mongol lekesi dedi genelde esmer tenli bebeklerde görülüyormuş gayet beyazdı o zamanda oğlum şuan 15 aylık yok lekemiz ama ne zaman geçti bilemiyorum
mrvklncc mustafayamaninannesi benim kızım aşırı beyaz pamuk gibi. Onda oldu ama yayılmış görünce şaşırdım ben başka bi hastalığın belirtisi olabilir mi diye düşündüm. Bakalım geçer mi bizimki