EsraUlurak Merhaba hanımlar probiyotik maya ile yoğurt nasıl yapıyorsunuz ben kutu süt ile mayanın üzerindeki miktar ile yaptım ayran gibi oldu tutmadı diye biraz fazla maya koyup tekrar denedim yine olmadı nerde yanlış yapıyorum 😕
gyns EsraUlurak Ben hiç yapmadım ama sadece o mayadan değil, birazda normal maya koyulması gerekli diye biliyorum.. Genede yanlış bilgi vermiş olmayayım.. Arkadaşlarda yazsınlar.. Hem bende öğrenmiş olurum☺️..
Mehtaptvz EsraUlurak bende buyuyo markasının probiyotik mayasindan yaptım arkasinda yazan ilik cay bardağı ndaki sütle kayayı 6 saat agzi kapali bi kasede etrafını sararak bekletiyorum alti saat sonunda 2 litrelik gunluk cam sise sütlerden kaynatıp uygun isiya gelince aktiflestirdigim kayayı katiyorum bi 6 saatte oyle agzi kapali etrafını sarıp bekletiyorum daha sonra 24 saat dolapta agzi acik bekleyip tuketiyoruz tadi cok guzel oluyor ve tas gibi😊
EsraUlurak gyns normal mayayı bende düşündüm fakat ev yapımı mayam yok hazır yoğurttan koyabilirmiyim acaba 🤔
EsraUlurak gyns merhaba ben bi kaç kere denedim mayayı daha önce yaptığım ayran gibi olan yoğurtan ve Yen'i probiyotikten kullanıp yaptım yoğurtlarım güzel oldu şimdi ek gidaya Yen'i başladık oğlum çok sevdi böyle devam eder inşallah 🤗
gyns EsraUlurak Olabilir diye düşünüyorum.. Ama yanlış bilgi vermeyeyim.. Bu arada bence yararlı bir post, ama neden bmyle postlara yorum yapılmıyor, bilgi paylaşımı olmuyor anlamış değilim🤔..
gyns EsraUlurak Çok ilginç gerçekten.. İnsanları anlamak zor😬.. Siz internettende bi araştırın isterseniz.. İyi geceler diliyorum☺️..
Hafsaninannesi Ben probiyotik mayadan yapiyorum bir sIkIntI yasamadim.. bazen cok az tuz ile seker ilace ediyorum mayaya guzel oluyor.
EsraUlurak Hafsaninannesi nasıl yapıyorsunuz mayanız hangi marka daha yeni başlıcam tattırmaya tuz. V şeker koyamam ki daha 4.20 günlük bebegim
EsraUlurak [bilinmeyen] büyüyo probiyotik maya ve uzun ömürlü sütten yaptım ayran gibi oldu günlük sütlere güvenemedim 😕
Hafsaninannesi EsraUlurak vallaha markasini hatirlamiyorum. Tarim marketten aliyorum, gida ve tarim bakanligindan.
Gulsah4141 EsraUlurak merhaba probiyotik maya nasıl oluyo acaba nerde bulabilirim ve yoğurdu nasıl yapıyosunuz hiç bi fikrim yok bu konuda normal ev yoğurdu yapmayıda bilmiyorum şimdiden böyle yararlı ek gıda tarifleri bakıyorum bizde 4 ay 5 günlük olduk az kaldı tadımlara 😊
EsraUlurak Gulsah4141 çok basit aslında ben açık sütlere güvenmediğim için kullanmıyorum uzun ömürlü kutu sütü biraz kaynattım marketlerde probiyotık maya satılıyor ondan 1 lt süte 1 yemek kaşigı yazıyor ben taze olsun diye yarım lt süte 1 tatlı kaşigı koyuyorum kaynattığım süttenbir kaseye az az koyup mayayı ılıştırıp kaynatıp ılık hale gelen süte ekliyorum (sütü de serçe parmağımı deydırdıgımde azıcık yakıcak şekilde ayarlıyorum) küçük kaplara koyup havluyla veya kalın bi örtüyle sarıyorum tutana kadar sıcaklığını korumak için 5-6 saat dışarda beklıyor gece yapınca sabaha kadar tutmuş oluyor sonrada dolaba koyuyorum bebişler e şifa olsun 🤗