Kızlar merhaba sadece paylaşmak istedim. Tek derdim sütümün yetip yetmediğiydi yani mesele mama vermek değil. Bebeğim 37+2 de doğdu 2840 gram kız. İlk günler sütüm gelmedi anlayamadık kayınvalidem anlamış ama üzülürüm diye bir şey dememiş. Sarılık oldu hastane yattı 5 6 günlük iken. Ben de sağdım hem anne sütü hem mama ile beslendi çok şükür düştü. Sonra eve geldiğimizde sütüm yetmiyor diye mama vermeye devam ettik. Ama hep pozitif düşündüm sütüm gelecek sütüm artacak bu şekilde. Ben beslicem kızımı dedim. Dut kuruları humana galacto kuru incir üzüm ilk zamanlar çok yedim içtim. Ve hep kızımı emzirdim kızım 16 günlük oldu kilosu da iyileşti kayınvalidem de gitti bi arkadaştan elektrikli pompa istedim ve onun sayesinde kızım artık tek anne sütü alıyor (anlatacağım) dedi ki sütün yeter ben bu yollardan geçtim pompa ile sağdıcında az çıkarsa moralin bozulacak bol bol emzir bezine çişine bak dedi gaza geldim ve yaptım 5 gün boyunca 1 ya da 2 kez mama verdim. 3 gün mama+meme 5 gün meme kızım 300 gram almıştı. Neyse sonra sarılığı yine Yükseldi anne sütü sarılığı. 1 hata günde 2 kez mama ver dedi bu arada tekrar kayınvalidem ile birlikteyiz daha fazla verdik tabi gittik 1 hafta sonra sarılığı 7 ye düşmüş 200 gram almış annesi mama ile devam et dedi. Yalnız çocuk meme içiyor bir de mama devamlı kusuyor kayınvalidem bazı çocuklar kusar diyor yani fazla geldi dediğim de diyor bunu. Neyse bu arada kızım 35 günlük falan. Ben sonra kayınvalidemin evindeyken elektrikli pompa buldum sağdım en kötü 90 cc süt çıkıyor. Bu arada yine humana rezene lactamil içiyorum. Sütüm yetiyor diyorum günde 1 veya 2 kez vermeye başladık. Onu da çocuk emiyor uyumuyor arada mızıklıuot diye veriyoruz çocuk yine uyumuyordu neyse sonra kendi anneme giyorum annemler halamlar sütün yetiyor diyor. Derken zaman böyle geçti ve ben hep acaba mı diye diye kızım 47 günlük oldu. Son 4 gündür sadece 100 cc mama verdim. Bunun 2 günü kendi annem de iken son 2 gün kayınvalidem de iken bugün hiç vermedim ve dün De 60 cc yaptım 30 dan fazlasını içmedi. Ve bugün çok güzel kaka da yaptı çişte ve son 1 haftada 350 gram almış. 5 günü günde 1 veya 2 kez son 2 gün sadece 80 cc mama ile 350 gram. Çok sevindim. Artık hiç mama vermeyeceğim. Çok uzun oldu farkındayım ama paylaşmak istedim ve Eminim ki çoğu anne benim gibi ama İnan’ın sütümüz yetiyor. Ha bu arada son iki gündür promalt içiyorum belki de o yüzden bugün göğüslerim hiç inmedi. Düzenli olarak her gün rezene humana promalt ve lactamil içiyorum bunların da faydası var kesinlikle ve çok mutluyum. Sizde kendinize sütünüze güvenin ve bebeklerimiz biberona alışıp bizi bırakmasın. İnşallah sütümüz bebeklerimize hep yetsin. Hoşçakalın 🥰❤️