Papatya2636
Anlıyorum seni yani zatenkızıyorsun bağırıyorsun da demiyorum ama senin o içindeki sıkıntını sen ne kadar belli etmemeye çalışsan da eninde sonunda anlıyordur.
Daha ilk 3 ay çok küçük oluyor dünyaya adapte olmaya çalışıyolar.
Şimdi ben sana ne desem boş olur.
Çünkü daha bebeğin çok küçük daha çok değişecektir.
Sana tavsiyem anı yaşa kolik bebekler çok zor oluyor.
Mesela şöyle yapabilirsin kendini çok kısıtlama yani şu saatte emecekmiş bu saatte uyuyacakmış onu yapacakmış bunu yapacakmış diye çok şartlandırma kendini tabii yine sen elbette ki uyutmaya çalışacaksın emzirmeye çalışacaksın ya da mamasını vermeye çalışacaksın ama şartlandırma kendini.
Şimdilik bırak ne şekilde uyuyorsa uyuyorsun kucağında mı uyuyor koy kucağında uyuyorsa senin kokunu istiyordur mesela kendine ait bir eşyayı sürekli onun yanına koy ama aynı eşya mesela tişört bir müddet sonra alışır ama yani bir koydun iki koydun üç koydu alışamıyor deme belki bir ay belki iki ay sonra alışacaktır ama senin kokunu istediği için senin yanında olmadan bile yatağında pusetinde ya da başka bir yerde uyuyabilir.
Arkadaşların yok mu? Eğer arkadaşların varsa onlarla bir plan yapın açık havada olmak hem sana hem bebeğine iyi gelecek belki açık havada çok rahat uyuyacak.
Hadi arkadaşın yok diyelim, bebek arabasına koy bebeğini o uyusun En azından yarım saat dolaşın. Sen de stresini atmış olursun, bebeğini de rahatlamış olur.
Bir de bazı şeyleri şnsan tek başına çözemiyor bir de bir uzmandan yardım alırsın.
Hani nasıl davranman gerektiğini ne yapman gerektiğini nasıl düşünmen gerektiğini söyler sana bir nebze de olsun rahatlamış olursun.