Merhaba hanımlar. Bebeğim 5 buçuk aylık. Ek gıda tadımına başladık. 3 gün kuralı ile kendi mayaladığım yoğurt verdim bi sorun yoktu. Sonra havuç verdim sade yemedi yoğurtla karıştırıp verdim 3 gün. 3 günden sonra gözünde kızarıklık oldu ve elleriyle sürekli kaşıyodu. Hapşırma da oldu. Bende havuçtan mı diye düşünerek ertesi günü havuç vermedim sadece yoğurt verdim yine öyle oldu. Dün de ne yoğurt ne havuç vermedim gözünde kızarıklık kaşıntı hapşırma olmadı. Şimdi bugün tekrar anlamak için yoğurt verdim. Şunu sormak istiyorum yoğurta alerjisi varsa sadece gözde kızarıklık kaşıntı ve hapşırma ile olabilir mi? Silikon mama kaşığı kullandım ondan dolayımı ya da koyduğum tabaktan dolayı yani neyden olabilir anlayamadım. Etrafımda yoğurt alerjisi sadece gözde kızarıklık ve kaşıntı hapşırma ile olmaz diyorlar. bide yoğurt verdikten sonra çenesinde hafif nokta kadar kızarıklıklar oluşuyo sonra geçiyor kaşık değdiğinden olabilir diye düşündüm. Yorumlarınızı bekliyorum. Herkese iyi bayramlar bu arada. Göz doktoruna da götürdüm gözünde bişey olmadığını söyledş bişey alerji yapmıştır dedi