edaay09 benim oğlum da 6 ay 12 günlük. Doğduğundan beri uykuları problemli. Gündüz saatleri güzel şaşmaz ama gece uykusuna 9 da yatırınca illa uyanıyor gece saat 11-12 gibi. oysa sabah da 7.30da uyanıyor yani. Böyle burda yazıyorlar ya akşam 8de gece uykusuna yatıyor sabah 7de kalkıyor diye masal gibi geliyor bana var mı gerçekten böyle bir cennet 🥹
Ayakta kucagımda sallıyorum oğlum 10 kilo 🧿belim kollarım koptu. Uyusa uzun süre uyanmasa sıkıntı yapmam. Ama bir saatlik uykuda 3 kere uyanıyor kucağıma alıp sallıyorum geri koyuyorum. Gece erken yatsa biraz dinlenirim ama yok maalesef. Gündüzleri zaten hamakta uyuyor. Yanında durmazsam uyanıyor.
Uyku eğitimini cok araştırdım. Tüm yöntemlere hakimim ama tek basıma uygulama cesaretim yok oğlum cok sinirli ve inatçı..
Danışmanlık veren hesaplara baktım bir kaçıyla konuştum. İsim vermek yasak mı bilmiyorum iki hesap arasında kaldım biri 350 TL pediatri hemşiresiymiş uzman. Diğeri 1000 TL ama daha tanınmış biri.
350 TL olandan arkadaşım aldı ilk başta memnundu fakat sonra oğlu ağlayarak uyanmaya başlamış. bir buçuk yaşında gece emmesini kestikleri için travma yaşamış. Ama bu uzmanla alakalı degil bence cünkü zaten o yaşta gece emmesini herkes kesmeyi öneriyor. Buna rağmen saatleri hala cok düzenli ve uyanmıyor diyor arkadaşım.
Velhasıl bakalım ne olcak bayram bitsin yarın net kararımı vericem.
Kriterlerim oğlumu asla odada tek bırakmam. Odasını henüz ayırmam. Gece emmesini kesmem. Bakalım uzman kabul edecek mi😅