Muverrih 1,5 yaşında oglumu 10 dkligina babasına bıraktım ve kedilerle oynatmis iclerinden biri kolunu isirmis, kanama yok yara olmadı ama biraz izleri kabardı daha sonra gecti. İçim pek rahat değil kuduz filan bulaşmış olabilir mi ne yapmalı 🙁
Laydaren Muverrih sanmıyorum. Türkiye’de kuduz çok yaygın bir sokak hayvanı hastalığı değil. Ama başka hastalıklar bulaşmayacak diye bir kaide yok. Ve bu da yine çok düşük bir ihtimal. Çocukluğumdan beri kedi ve köpekle çok iç içe büyüdüm. Kardeşim de doğduğu günden itibaren. Hala daha gördüğümde bırakmam severim, bir şekilde o patiyi veya ısırığı kediden yerim. Henüz hiçbir şeyimiz yok🥰 enfeksiyon kapmamaya özen göstermeniz yeterli olur.
Minnakkk Muverrih arkdaısmın oglunu kedi tırmalmıstı o zaman doktor iğne ucu kadar bile kan olsa kuduz olma ihtimali var mutlaka iğne olmak zorunda demişti kuduz olan kedi 10 gun içinde ölürmüş zaten gozlemleyebilirsiniz de kediyi ama ben olsam riske atmazdım boyle Bi durumda Allah korusun kuduzun hic Bi sekilde dönüşü n yok
LaraCroft Yanlış yönlendirmek istemem ama bence kanamadıysa eğer bişey olmaz diye düşünüyorum. Benimde babam yavru kedileri sevdirip oynatırken oğlumun kolunu çizdirmiş babamında elini ısırmış hatta kanamışta onunki. Oğlumunkinde kanama yok ufak bir çizik diye çok takılmadım, ama ısırılan ve kanayan babam değilde oğlum olsaydı çok korkardım. Siz yinede bir kolonya alkol falan sıkın
Muverrih LaraCroft Hiç aklımıza gelmedi de o an disaridaydik şimdi baktimda yara olmuş iki tane ufak 😐
Muverrih Minnakkk Yok kan olmadı. Misafirliğe gittik yabancı bir kedi gözlemleme olasılığimiz yok ama hep oralardaymis
Birkedibirbebekkkk Muverrih kesinlikle riske atilmaz. Hemen hasteneye goturun. Acil aciktir grev var bugun. Gecen gun haberlerde dinledim sokak kopegi saldiran cocuk bir sure sonra kuduzdan vefat etti. Allah yazdiysa bozsun tabi demek istedigim riske atmaya gerek yok bebek neticede. İsin uzmani baksin
Mihrimahim16 Hiç birşey olmaz kedilerle büyüdüm 😂 sokakta kaç kedi aldım kucağıma severken tırnakladı ısırdı ohooo karga bile ısırmıştı beni 😂😂😂😂
Gzdzeynep Muverrih kedi ölmeyince gözlemlenebilecekse kuduz aşısı ya da iğnesi vurmuyorlar. beni de liseye giderken köpek ısırmıştı hayvan ölürse ya da kaybolursa gel demişlerdi. çok şükür bişey olmamıştı siz de misafirliğe gittiğiniz kişilere her gün sorabilirsinz kedi orada mı diye mecbur kalmadıkça kuduz iğnesini vurmuyorlar benim eşimin bir iki sene önce başına geldi hasta bi kediye yardım edeyim derken kedi onu ısırmış yarım saat içinde de ölmüş o 4 doz sanırım kuduz iğnesi olmuştu
Caglarass Muverrih Kesinlikle doktora gidin. Bundan 20 sene önce bu sebeple kuduz aşısı olmuşum. Hayvan öldü gitti ama ben hala diş izini yanağımda taşıyorum 🤦