Sudetunaaa canım öncelikle geç kalmış değilsin ama bikaç ay daha bu sekılde devam edersen çok zor alıştırırsın. Çünkü yavaş yavaş tercih yapabileceğini anlayacak bebegın. Blendırı hemen bugün bırak. Cam rende kullan yada çatalla ez. Bırak kussun. O kusunca sen küçük parçalar ver. Bi şekilde damağıyla ezmeyi öğrendiğinde kusmayı bırakacak. Ama asla bu sekılde devam etme. Ben kızıma ılk zamandan berı hıc blendır kullanmadım. İnanki 2 halı attım kusmuk belasından. Ama 1 2 ayda alıştı. Şimdi 20 aylık bizim gibi tüketiyor herşeyi asla ayrı bir uygulamam yok. Ama 2 arkadaşım da senin gibi sorun yaşıyor. Biri 16 biri 19 aylık ve asla pütürlü yemiyor. Yoğurt kaymağında bile kusuyorlar. Meyve sadece püre yiyor. Hiçbir atıştırmalığı kabul etmiyor onu da püre istiyorlar. Mesela benim kızımın elinde yulaflı gevrek oluyor. Onu istiyorlar ama kusuyorlar, onu da püre yapamayacakları İçin çok zor oluyor. İlerde dönülmez yollara girmemen için şimdi başla. Baktın kusuyor mama yada anne sütü vere bırak kussun. Bi şekilde öğrenecek