Tazebebis Ben de çok sık yaşardım söyleyeceklerimi yaparsanız çabuk toparlarsınız. İlk önce duşa girin memenize çok sıcak suyu tutun, elinizi yumruk yapıp koltuk altınızdan meme ucunuza doğru ovun çok acıyacak ama dayanmanız lazım. Duştan çıktıktan sonra hemen memenize sıcak uygulayın. Ben bebeğim için kullandığım kiraz çekirdekli kemerin içindeki keseyi kullanıyordum çabuk açıyordu. Sıcak uygularken damarların açılışını hissedeceksiniz ve yine acıyacak çok normal yine sıkın dişinizi. Sıcağı güzelce uyguladıktan sonra ya bebeğinizi emzirin ya da sağım yapın memeyi boşaltın. Memeniz boşaldıktan sonra memenize soğuk uygulayın. Soğuk uygulamanın sebebini şöyle anlatayım: Sıcak uygulayıp süt kanallarını genişlettik sonda o süt kanallarını boşalttık soğuk uygulayıp süt kanallarını geri büzüştürüyoruz eğer büzüştürmezsek genişleyen kanala süt dolduğunda kanalın tekrar tıkanma ihtimali var. Bebeğini bol bol futbol tutuşu emzirme pozisyonunda emzirmeye çalışın bu pozisyonda kanallar daha kolay boşalıyor. Umarım yardımcı olabilirim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.