Piiiiiinaar Pınar hanım iki çeşit sarılık var ve sürekli kontrolde olunması gerekiyor , bebek icin zararlı olup olmadığını zaten doktor değerlere bakıp değerlendiriyor değerler cok artmadan önüne geçiliyor. Bizim üç Ay sürmüştü , sütüm yeterli idi bez sayısı yeterli idi , her şey yolundaydı , organlara da bakıldı , teşhis olarak uzamış sarılık dendi hic bir sebep olmadıgı icin bu şekilde devam etti. Değerleri tehlikeli boyutta olmadı cok şükür ama yaklasmıştı, ışık tedavisi veriyorlar ama bize gerek kalmamıştı .
Bizim sebebimiz kan grubundan kaynaklı
Benim 0+
Oğlum A+ zaten bunlar direkt sarılık sebebi . Aynı kan grubu olanlarda hic sarılık olmuyor mesela.
Anne sütü sarılığı diye de geçiyor bu durum . Beslenmesi bez sayısı yeterli ise , değerleri doktorun belirttiği seviyeyi geçmiyorsa endişe etmenize hic gerek yok . Hic üzülmeyin , o günler geciyor 💜siz bolll bolll emzirin . Mamaya geçerseniz sütünüzü etkilersiniz, bebek emdikçe sütünüz artar , ama siz mama verirseniz bebek hemen doyar ve sütünüzü az alır , sütünüzü az aldıkça sütünüz azalır . Size en guzel çözüm bolll bol emzirmek . Ha doktor diyorsa sütünüz cok az bu cocuk doymuyor bez sayısı yetersiz mama ver diyorsa mama verirsiniz . Ama bebe doyduğu halde bez sayısı yeterli olduğu halde mama vermenizi tavsiye etmem .
Unutmayın ! Memeyi fabrika gibi düşünmek gerek , arz talep usülü gibi . Memeyi ne kadar cok emerse , otomatikman sinyal gidecek sütü isteyenler var ben süt üreteyim diyecek
Ama sütü istemeyen meme emmeyen ya da az emen bir bebek icin ise talep yok ki benim cok üretmeme gerek yok diyecek .
Benim doktorum sütüm yeterli olduğu halde, bez sayısı ve kilo alımı yeterli olduğu halde mama verin dedi ben emzirmeye devam ettim mamaya yönelmedim . Size tavsiyem bolll emzirin , siz de mutlaka günlük 2 litre su için ki süt olsun bol bol , karpuz da cok iyi süt icin 💜cok geçmiş olsun 💜🌿