Canim anneler 🧡🧡 Suan 5 aylik bebegim icin uyku egitimindegiz bir uyku danismani ile. Kendim kitaba bakaraktan saglamaya gonlum el vermedi.(bir miktar agliyolar) Bi destegi ihtiyacim oldugunu dusunerek uyku danismanina basvurdum. Once bi bebege analiz yapti( ayni odada mi kalicak/ kac aylik/ emzik kullaniyor mu vs)
Buna gore bi ses kaydi yapip gonderiyor
Kisaca soyle; 3dk bebegin yatakta oyala oynasa bile hic dokunma.( uykuya gecmesine zaman tani istedigi kadar oynasin)
Bebek AGLARSA 3dk yataginda oyala (gobegine dokun, sacini oksa, ninni soyle)
Bebek 3 dk KESINTISIZ AGLARSA kucaga aliyoruz susunca yatiriyoruz tekrar.
Kucakta sakinlesmediyse karanlik odalari gezdiriyoruz.(herkes uyumus annecim bu oda uyumus vs vs)
Bu boyle 45dk surduruyoruz.(bu surecte bebegim agladi)
Uyumadiyda dramatik uyandirma yapiliyor( perdeeri acip gunaydin 5-6saniyeligine) sonra tekrar yataga.
Sonuc; Ben bu aglatma olayini surduremiyorum cunku cigerleri cikarcasina bebegimin aglamasina canim Sıkılıyor. Ben ne yaptim ;
onu aglatmak yerine kucagima alarak ninni soyledim. Ona anlattim durustce; annecim uyku zamanimiz simdi herkes uyudu biz de uyuyalim mi, bak simdi seni yatagina yatiriyorum. (Ninni soyluyorum)
1-2 kez yaptim uykuya gecti. (Eger kendi kendine uyumayi ogrendiyse ise yariyor)
EVDE DENEMEYIN( cunku ben bi uzman degiljm)
Ve bunu uyku danismanina anlattim. Sonucta onun dediginj yapmadim kurali bozdum.
Bana cok guzel, bu guzel dedi🤷♀️ (Neden o zaman cocumj morartana kadar aglamasina izin verdiriyosun) Bu onun sucu degil bu bi yontem kitaptan bu arada.
Arkadaslar ama simdili bebekler cin gibi 1980-90 yillarindaki bebek gibi degil ki!
Beyin gelisimi ilerde gidiyo yok folic asid di avakadoydu vitamindi.
Ama su seyler dogru mesela uyaninca hemen ysnina gitmeyin uykuya gecmesine izin verin.
Simdi mesela bebek herseyi aglarak size yaptiriyorya. Her mizirdanmasina cevap vermemek gun icinde. Dogru. Yoksa size herseyi aglayarak yaptiriyor. Cok ince cizgiler…
UZman doktor 45dk aglatmayin guven baginj zedelemeyin diyince beynimden vurulmusa dondum.
Bi aynda da aglamasi normal kabul ediliyor Amerikan pediadristlere gore?!
Siz ne dusunuyosunuz. Uyku egitimi aldiranlar canim anneler?