BurcuKucuk 2.çocuk şart mı? Az önce eşimle tartıştık. Oğlum Allah ömür verirse 2 hafta sonra 3 yaşına girecek. Ben henüz 2.çocuk düşünmüyorum. Yaşım 26 yani daha müsait. 2.çocuğa da psikolojik olarak da fiziksel olarak da hazır değilim. Herkes hemen peş peşe doğurmak zorunda mı? Sırf kardeşi olsun diye istediğin halde çocuk yapmak ne kadar mantıklı? Sizin düşünceniz nedir?
Ece BurcuKucuk ben sırf kardeşi olsun diye hazır hissetmiyorsam çocuk yapmazdım 🌸 bu yorumu ilk doğum sonrası asla ikinciyi düşünmeyeceğim diye söylenirken bebeği 5 aylıkken hamile kalmış bir anne yazıyor 🙈😅
Annebalisi BurcuKucuk Sizin hazır olmanız istemeniz kesinlikle çok önemli,iki çocuk gerçekten çok çok zor.
Sltan45_a BurcuKucuk sen istemiyorsan salla.valla uykusuz gecelerde erkekler kalkıp gelmiyor.gelse bile çocuğun yanına binbir surat.bisey Alcam para ver deyince,yok yavrum ya diyorlar daha bunu birinci çocukta yapıyorlar.ikinci çocukta temelli herşeyden mahrum kalcak insan.sen hazır değilsen bosver
BurcuKucuk Ece ben de aynen böyle söylüyorum ama nedense herkes kardeş şart diyor. Bunu söyleyenlere en son doğurun da rahatlayın diyeceğim 🤣
Gamzebrb Ece bu yorumuda doğum esnasında ve sonrasında bidaha asla çocuk yapmam diye ağlayıp kırkı çıktıkdan sonra hamile kalan bi anne yazıyor 😂
1Aybarsmom Ece Zorlandınız mı benim oğlum 18 aylık hamileyim galiba test yaptırdım beta hcg 129,3 çıktı yarın tekrar kan vereceğim yükselmiş mi diye
Deletedmom5284 Ben almiyim tşkler 😁 kreşe gidince sosyalleşiyorlar zaten, ailemde akrabalarımda burada, kalabalıkta büyüyor, gerek yok kardeşe
BurcuKucuk Annebalisi ne fiziksel olarak ne de psikolojik olarak asla hazır değilim bu yüzden de istenmeyen bir çocuk yapacağıma hazır olmayı beklerim
BurcuKucuk Sltan45_a benim kendi parama bile karışıyor dediğin gibi bir sürü borç var az harca diyor. 3 yüklü kredi, kira, daha da saymak istemiyorum. Çocuğun geleceğini düşünmek lazım. Şartlar gün geçtikçe zorlaşıyor.
S08m Sltan45_a kesinlikle size katılıyorum basta yok yardimci olurum istekli oluyolar olunca tel ellerinden düşmüyor yardim desen 0
BurcuKucuk birbukre çocuğu doğuracak olan ben, bakacak olan ben, zorlanacak olan ben tabi ister çocuk 🤣🤣
Alminazli Bence kadın kendini hazır hissetmeli sonuçta onu tasicak olan emziricek olan sabahlara kadar başında beklicek olan anne ve ben kim ne derse desin ilki 6 yaşını bitiricek en erken kendi yiyicek icicek oturucak kalkicak öyle yoksa ilk bebeğe haksızlık etmiş gibi olurum ben yani benim düşüncem bu Allah bağışlasın benim kizim da 2 yaşında 24 yaşındayım sizde çok gencsiniz
Annebalisi BurcuKucuk Kesinlikle öyle yaşınızda müsait aceleye gerek yok hayırlı zamanda olur inşallah😊
BurcuKucuk Deletedmom5284 abimle aramda 2 yaş var düğünüme bile gelmedi en son evlenmeden görmüştüm ( aramız yürüyerek5 dakika ) 🤣
Eski9 BurcuKucuk yani benim şahsi fikrim yapılacaksa eğer peşpeşe olani en guzeliymis 🙈😁 hazır olunacak anı beklersek ohooo bana kalsa bir 10-15 yıl geçerdi 😁😁 5.5 yıl arafan sonra oldu ama pişman oldum ah keşke önceden yapsaymisim dedim hala diyorum şimdi biri 7 biri 3 yaşlarında olurdu çok rahatlardim tam rahata alıştım düzenimi kurdum ikinci pat diye geldi o da bir kacamakla oldu gerçi istiyorduk ama henüz bir plan yapmamistik birden oldu şok olduk iyiki oldu vallahi daha beklesem daha da zorlanirdim. Ama eğer ki hiç düşünmüyorsanız zaten o sizin karariniz eşinizle birlikte vereceğiniz ben kimde gorduysem tek büyüyen çocuklar büyüdüklerinde paylaşmayı bilmiyorlar mesela geçen spor hocamız anlattı tek çocuğum ben dedi ve annemi babamı asla paylasaniyorum başka birini sevmelerine tahammülüm bile yok diyor ama bir kardeşim olsaydı bu kadar olmazdım heralde dedi bilemiyorum herkesin kendi kararı elbette 🤗
BurcuKucuk Eski9 hiç düşünmüyor değilim ama hazır da değilim. Bir kaç senesi var daha. 3-5 sene kadar diye düşünüyorum. Hedeflerim var aslında, oğlumla yalnız olmaya alıştım. Her şeyi onunla yapmaya alıştım 😍
Merse 3 yaş gerçekten azmış eğer ilk çocuğunuz hareketli ve zor bir cocuksa. Ama iki kardeşin arkadaş olabilmesi için de en ideal yaş üç. dört ve sonrası arkadaş ilişkisi kuramıyorlar. Ama ikinci çocuk çok çok zor. Kesinlikle tam istediğinizden emin olunca niyet almalısınız. Baskıyla falan olursa daha çok yipranirsiniz. Evet buna hazırım diyene kadar bekleyin. Tabi herşey Allah’ın takdiri ve izniyle…
BurcuKucuk Merse öyle tabi ama bu şartlarda tek çocuk bile zor. Rabbim olmayanlara versin İnşAllah 🤲🏻
Durununannesi3433 BurcuKucuk boşverin o zaman önce borçlarınızı hafifletin. Eşinizin sadece çocuk keyfi yüzündem güzel bir eğitimle gelecek sınamayacaksanız anlamı yok. Çocuk olunca çalışamayacaksınız bir süre nihayetinde. Eşinizin maddi durumu çok çok iyi olur size yardımcı biri de getirir eve temizlik vs için o zaman belki sizde hazır hissederseniz olur. Ben peşinen bunları söylüyorum eşimede ailesine de. 8 aylık bebeğim diş çıkarma dönemindeyiz 45 dk da bir uyanıyor hiç abartmıyorum saate bakıyorum çünkü her seferinde. Eşim uykum bölünmesin diye şu ara başka odada yatıyor. Kayınvalideme gel diyorum evi çok uzak değil bana bi dolmuşluk mesafesi var sen bakarsın evimde işim gücüm var diyor. Daha bugün bile gel bak dedim 😂 kendisi dr yine bahaneler bahaneler o zaman yok 2. Çocuk
birmeleginannesiii BurcuKucuk Evet sırf kardeşi olsun diye çocuk yapmak şart değil elbette. Ancak kardeş annenin babanın yokluğunda iyi bir limandır. Sığınaktır benim gözümde. hazır değilseniz yapmak doğru olmayabilir. Ama bence kardeş anne babadan kalan seninle aynı yolda yürüyecek kolundan tutacak en iyi arkadaş gibidir. Annesi babası olmayan biri yazıyor bunları 🌸
BurcuKucuk birmeleginannesiii Ne yazık ki benim de annem babam yok yani var ama yok hiç kimseyle görüşmem akrabalar da dahil. Bir abim var benden 2 yaş büyük bir üvey ablam var 9 yaş büyük. Ne düğünüme geldiler, ne arayıp sordular. Hep ama hep tektim. Önemli olan kardeşin hayırlı olması. Rabbim isteyenlere, olmayanlara versin İnşAllah 🤲🏻
BurcuKucuk Hlal Rabbim sağlıkla hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin İnşAllah 🤲🏻🤲🏻 Allah’ım beni kaza kurşunundan ya Rabbim 🤣🤣🤣