dilanyldiiz Merhaba arkadaşlar oğlum şuan 3 aylık gelişimi güzel olduğu için doktorumuz 5. Ci ay ek gıda başlayacaktı ben de sütümün yetmediğini artık bittiğiniz söyleyince 4 ayda başlayabiliriz dedi 4 ay başlayan var mı?
dolunaymomsss dilanyldiiz başladık 4.5 da ama tavsiye etmiyorum bizde ileri giden gelişimden başladık ama gazı dahi olmayan bebeğimin 1 buçuk ay gaz sancısı çektik çünkü minicik tadıma rağmen kabız olmuştu kakasını yapamayınca gaza çevirdi sonra dank etti 2 hafta 6 ayını doldurana kadar vermedim doldurduktan sonra bir hafta daha bekledim ve başladım hepsi düzelmişti çünkü bağırsakları henüz hazır değildi ne kadar kendi hazır olsa da o yüzden kesinlikle tavsiye etmiyorum canım
Feyzosunannesi dilanyldiiz daha çok erken degilmi, sütünüz yetmiyorsa mama ile destekleyebilirsiniz ek gıda için erken diye düşünüyorum
Deletedmom_33 dilanyldiiz Ben ama doktorum 6 ay dedi bana sade mama veriyorum. Gelişimi iyi 6.ayi bekle dedi ama başlamıştım söylemedim bende. Hala düzen oturtmadim mesela verirsem günde 1 kez veriyorum. Normalde sabah, ara öğün vs yapıyorlar
Ogulcan dilanyldiiz canım çok erken inan bağırsak florası bile 180 günde toparlıyor mama ile destekleyin bence ve başka bir doktor ile iletişimde olun derim
Edanurkkeless Çok erken değil mi benim de sütüm yetmiyordu formül mama ile devam ediyoruz.Bebeğim 5 ay 2 günlük sadece tadımlara başladık dün ek gıda ile doyurmaya değil.Neden mama kullanmıyorsunuz.Doktorumuz 4.ay da ek gıdayı önermedi
dilanyldiiz dolunaymomsss peki ek gıdadan önce kabızlık var mıydı bir de benim oğlan komikti yeni toparlıyor gibi gibi korktum şimdi böyle diyince
Edanurkkeless dilanyldiiz erken zaten vermeyin bence ben suan sadece bir iki çay kaşığı tadım yapıyorum o kadar.Bebeğiniz kaldıramaz sindirim sistemi daha çok küçük.
Brnbckc dilanyldiiz mama alıyorsa 4. Ayda genelde başlatmıyorlar. Benim bebeğim mama almadığı için doktorumuz 4. Ayda yoğurtla sadece başlattı. Anne sütüde veriyorum. Günde iki kerede yoğurt veriyorum. 1 tatlı kaşığını geçmemek şartıyla bazen yiyor bazen yemiyor. Şuanlık sorun yaşamadık. Mama alıyorsa bence 5. Ayı bekleyin derim ama tabi doktorunuzun yönlendirmesi önemli.
Kar-tanesi dilanyldiiz dördüncü ayda başlanmaz bi kere çok çok erken ki zaten çocuk sekiz dokuz aya kadar tadımlık ilerliyor doymuyor. Sütünüz yetmiyorsa mama takviyesi neden vermemiş ki merak ettim. Bir de zaten bağırsakları tam gelişmemiş doyacak kadar yese zaten kabız olur birde kabızdan dolayı sorun yaşarsınız makat çatlağı olsa hadi bide burdan yak. Bence iyice konuşun doktorunuzla
Gulbiye dilanyldiiz benim kızımda 4 aylık gecen gün kontrolde doktor sordu başladınmı desi desim yok daha erken değilmi hayır dedi yurtdışındayım buarada burda 4 ayda başlıyormuşlar 4-6 ay arası sadece sebze meyve ve et ver dedi iki hafta sebze iki hafta meyve iki haftada et dedi ama sadece tadımlık isterse coğaltırsın dedi istemezse zorlama dedi ama daha cok küçük ilk kızımda 6 ayda başlmıştım