babyandmom1 Kızım 14 aylık üzere alkış bay bay gel gel ceee yapıyor parmağı ile bişeyler göstermeye çalışıyor. Hayvan sesleri taklit ediyor ama kızıma oyuncağını getir dediğimde anlamıyor getirmiyor. Ya da bişeylere odaklanınca yaptığı şeyleri yapamıyor. Komut almıyor sadece bir şeyi al dediğimde bay bay yap diyince ya da lambayı aç kapa dediğimde bunları yapıyor. Gel dediğimde gelmez ver dediğimde vermez bu ayda olup komut almaması normal mi?
Zlm babyandmom1 o oyuncağı istediğinizi anlamiyo olabilir mi benim kizim komut alır mesela ama bazen istedigim şeyin ne olduğunu anlamiuo ve yapmiyo
kuzey-21 babyandmom1 benmkide hayvan sesleri taklit etmiyor ama komut alır eğer anlarsa bay bay yapar 16 aylık
Gune__888 babyandmom1 merhaba annesı sımdı nasıl komut alıyormu benım oglum 13 aylık getır ver gıbı seylerı anlamıyo
babyandmom1 Zlm olabilir bay bay, cici yap çirkin ol ışığı aç kapa ya da elimdeki bir şeyi al dediğimde anlıyor bir tek gel, getir,ver gibi şeyleri yerine getiremiyor
babyandmom1 kuzey-21 aslında yap dediğim birçok şeyi yapıyor anlıyor sadece gel getir ver gibi şeyleri yerine getiremiyor
Zlm babyandmom1 bence anlamiyo önce eşyaların isimlerini öğretin en azından bir ikisinin sonra istemeyi deneyin
Rozalinda Benımkı de 14 aylık alkıs falan yapmıyor, bence erken bilmıyorum sizinki yine iyiymiş benimkinin anlamlı söylediği bi kelime yok
Gune__888 Rozalinda merhaba bebeyınız sımdı nasıl komut alıyormu oglum 13 aylık cokmu cabuk yoksa yapmalımı bılmıyorum esyaları tanımıyor bu araba bunu getır dedyımde cıkıb gıdıyo anlamıyormu yoksa tınlamıyormu benı ne yapacagımı bılmıyorum
babyandmom1 Gune__888 yukarıda bir annenin belirttiği gibi önce nesneleri tanıtmaya çalışın sonra eşinizle al ver getir gibi şeyler yapın daha sonra onunla bol bol al ver gibi oyun oynayın zamanla öğrenecek. Vakti gelince çocuklar herşeyi yapıyor içinizi ferah tutun 🙂
Rozalinda Gune__888 simdi 20 aylik. Komut aliyor anliyor ama baba mama dede harici kelimesi hala yok. İsaret dili kullaniyor:)
sirineyavrusu Gune__888 merhaba 25 aylık oldu cogu seyi alıyo ama bicok seyi almıyo henuz algısı geç sanırım konusmayıda bilmiyo daha bi aksilik oldugunu dusunmuyorum geriden geliyo bence biraz
Gune__888 babyandmom1 masallah cok guzel kac ayında basladı ?lutfen bana yazınn neler yaptınız cok uzuluyorumm.
babyandmom1 Gune__888 inanın hatırlamıyorum ne zaman başladı. Sadece biz eşimle çok ona göstererek ve onu da dahil ederek al ver getir oyunları oynadık. Nesneleri tanımladık ve kızımla ikimizde al ver yaptık bol bol. Önce bildiği nesneleri verir misin getirir misin dedim. Bişeyi göstermek istiyorsam anlatarak önce ben yapıyorum sonrada ona yaptırıyorum. Mesela bu ara çöp atmayı öğretiyorum. Önce ben hep attım anlatıp. Şimdi bi peçete bile olsa ona sesleniyorum bunu atar mısın çöpe diye hevesle geliyor atıyor. Aferin annem diyip alkışlayıp öpüyorum mutlu oluyor atamazsa da yapabilirsin tekrar dene diyorum. Umarım size yardımcı olabilmişimdir. Sadece bu süreçte ona baskı yapmayın sakin olun öğretmen değil annesiniz öğretmek amacınız olmasın eğlenerek oynayarak öğreniyorlar zaten
Gune__888 babyandmom1 cok guzel yazmıssınız benım korkum yasıtlarından gerı kalmaması yanı bebekler farklı ama bazı anneler aaa senın kı bunu yapamıyormu dedyınde kotu oluyorum anladıgından emınım sız dedyınız gıbı yapıcam ınsallah olur
babyandmom1 Gune__888 her bebeğin gelişimi kendine özgüdür. Kimseyi kafaya takmayın kimseyle kıyaslamayın ve kıyaslatmayın