Tazeanne109 Yaa kızlar sizin bebekleriniz bacakları dümdüz mü tutuyor her zaman? Büyüdükçe düz tutmaz mı zaten? 55 günlük Kaynanam kayınpederim eğri yamuk bunun ayakları diyip duruyor? Çocuk doktoru anlar mı götürsem? Yada hangi doktora gideyim?
SeninAnnenBirMelektiYavrm Tazeanne109 çocuk doktoruna götürün anlar. Bebeklerin bacakları c şeklinde olur doğduklarında sonra düzelir. Benim oğlumunda öyleydi banada eğri dediler görümcem falan ama değil yani şuan bi sıkıntı yok
Prensesannesi38 Tazeanne109 dümdüz tutmaz daha onun kemikleri neki niye böyle cahilce konuşurlar anlamıyorum endişelenmeyin bir şey olsa zaten doktor görür muayenelerde
Pirayeada Tazeanne109 benim bebeğim doğduğundan beri düz durmaz bacakları açık şekilde durur sizinde öyle mi duruyor bazen şakasına kayinbabam çarpık bacak der
Tazeanne109 Omom İlk bebeğim pek çevremde bebekde görmedim bu yaşa kadar. Kundak yapmazsam düzelmezmiş
Tazeanne109 SeninAnnenBirMelektiYavrm Banada c şekli diyolar işte. Kundak filan yaptınızmı yada başka bir tedavi yöntemi? Kaç yaşında düzeldi
Omom Tazeanne109 bende hiç görmedim çevremde öyle bir şey. C şeklinde bacakları olan bebekler biliyorum ama yanlış değilsem böyle bir tanı koymak için şuan bebeğiniz daha çok küçük. Etrafınızdaki insanların yanlış anlaması da olabilir en iyi doktor bilir önce doktora sorun bu sıcakta kundak yapmayın boş yere
Tazeanne109 Prensesannesi38 C şekliymiş bacakları. Kundak yapmadığım için öyle kalırmış? Siz kundak yapıyomusunuz
SeninAnnenBirMelektiYavrm Tazeanne109 bi rahatsızlık değilki bu tedavisi olsun. Kendi kendine düzeliyor bişey yapmadım. Ayrıca kundak kalça çıkıklığına sebep olur
Prensesannesi38 Tazeanne109 hiç yapmadım durmadı öyle uyumadı içinde zaten kundak yapsadınızda yarım kundak deniliyor yine ayaklarını sarmıyorsunuz kollarını sarıyorsunuz ki hareket edip kendini uyanmadırmasın diye, bence gerek yok şuan 2 yaşında maşallah normal bacakları falan
Nildc Tazeanne109 bacaklara kundak asla önerilmiyor. Yarım kundak yapın yapacaksanız. Kalça çıkığı riski taşıyor çünkü. Bebeklerde genel olarak c şeklinde duruyor bacaklar ama yinede içiniz rahat etsin. Bir doktora gözükmenizde fayda var.
Tazeanne109 Prensesannesi38 bizimkiler taş kundak yapmak istiyorlar daha doğmadan zaten. Moralim bozuldu yaa düzelmezse senin yüzünden der dururlar.. Kalça çıkıklığı kontrolüne götürünce bunuda sorayım inşaallah
cekoslavakporseleni Hanımlar bebeklerin bacakları doğduklarında anatomik olarak biraz kıvrık ve c şeklinde olur zaten, en sağlıklısı da budur. Kundak vesaire çocukta kalça çıkıklığına sebep olur asla müsaade etmeyin.
oglumubeklerken Tazeanne109 Ay sacmalamasinlar Allah aşkına benim oğlumda ilk zamanlar bacakları açık ayakları birleşik şekilde tutardı bende korkardım, ya da ayakları her zaman dümdüz durmazdi korkardım ama şimdilerde harektlenip ayakta durmak falan isteyince baktım da gayet normal yolunda hersey. Ayrıca onların dediği gibi birsey olsa daha doğumdan önce ultrason da belli olurdu, hiç unutmuyorum bana doktorum bi kontrolümde ayaklarda eğrilik yok demişti. Ya da doğduğu zaman direk çocuk doktoru görüyor zaten o zaman söylerlerdi bi durum olsaydı. Sen içini ferah tut 🌸
Tazeanne109 oglumubeklerken Şimdi kaç aylık bebeğiniz Bizimki 2 aylık olmak üzere tam düz değil malesef
Sinoom Bence kayınvalidenizle kayınbabanızı doktora götürün 💃 bebeğimin de bacakları düz değildi ç şeklindeydi velakin şuan 2ay 6 günlüğüz kilo aldıkça büyüdükçe toparladı 🤩
Melekk3 Tazeanne109 bacakların öyle olması normal 50gunluk bebeğimde öyle. Kalça usg çektirdik ortopedi doktoru da kundak yapma kalça cikigina sebep oluyor dedi
oglumubeklerken Tazeanne109 6 buçuk aylık şu an. Bir doktora görünün isterseniz iciniz rahat etsin inşallah mühim bir durumu yoktur bebişin