Esrareyhan Günaydınlar 8 gün önce normal doğum yaptım. Makata kadar dikisim var makat kısmımda şişlik oluştu rahat oturamıyorum bu durumu yaşayan var mı,nasıl atlattınız?
Ali-Eymen Esrareyhan Canım bende yeni doğum yaptım bebeğim 2buçuk aylık senin durumundaydım bende üstelik hemoroid sıkıntımda vardı varis sebebiyle çok dikişim vardı 1 aya en geç toparlıyorsun şişliklerin iniyor 15 gün sonra da oturmaya başlıyorsun yavaş yavaş Allah şifa versin inş
bebekmehmet Esrareyhan benimde öyle oldu 😔 hiç oturmadım üstüne 2hafta sonra düzeldi ama benim hemoroidimde vardı şişkinlik olmuştu onlarda da 😔 ebe demişti ki üstüne oturma ve kabız olma patlatırsın 28günlük olduk ara ara ağrıyor hala
Miracinannesi52 Esrareyhan benimde oldu canım ödem toplayabilir dediler eve geldikten 3 gün sonra geçmişti benim
Esrareyhan Bir de bebeğim ve ben korona olduk doğumdan bir gün sonra şu an hastanede gözetim altındayız.Hastane şartlarında elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum ama sanki hiç iyilesmeyecek gibi dikislerim :(
Tugraninannesi Esrareyhan doğumdan hemen sonra hastanede kalmak çok zor Allah yardımcınız olsun bende lohusalığımı hastanede geçirmiştim ama bu günlerde geçecek sakin kalmaya çalışın yüz üstü yatın otururken yan oturun mümkün olduğunda oturmayın ama birde günlük 15 dk belden aşağızı tüm soyup üstünüze bir çarşaf örtün altınıza bitane eski bir kıyafet serin dikişli bölgeye tendirdiyot sıkıp o bölgenin hava almasını ve kuru kalmasını sağlayın her tuvalete gidip gelmeden o bölgeyi yıkayın temiz tutun havalandırın hastane şartların da çok zor biliyorum bunları yapmak ama bunları yapınca da gerçekten çok çabuk iyileşiyorsunuz yanınızda kimse yok bir hemşireden rica edebilirsiniz
Momytpc Günaydın bana şöyle söylediler o bölgeyi kuru tutun ve her tuvaletten sonra tentürdiyot ile silin tampon hareketler ile
Nurgencc Ali-Eymen o kadar uzun sürüyor mu internette hep en fazla 10 gün içinde geçiyor yazılmış ben de üç hafta oldu doğum yapalı ama hala tam geçmedi şişliklerim. Acaba enfeksiyon mu kaptım diye korkuyordum ama hastaneye gitmek de istemiyordum bakıyorlar dokunuyorlar diye ve maalesef bende de hemoroid sorunu var çifte bela 😣
Ali-Eymen Nurgencc maalesef sürüyor yani normal doğum hemen kalkarsın diyenlere katılamıyorum ne yazıkki🙈 ben çok sıkıntı yaşadım son 4 dikişimi uyuşturmadan dikmek zorunda kaldılar yumurta kadar şişlik olmuştu ilk olarak emzirme yastığını altıma koyup oturmaya başladım ben eğer sizede fikir olacaksa deneyebilirsiniz çok rahat etmiştim bide sıcak suya oturmayı öneririm çok iyi hemoroide