Tugcezumra08 Merhaba kızlar 15 günlük bebeğim var doğduğu zaman çocuk doktoru gelip dil bağı var baktırmanız gerekiyo dedi emmede ve konuşmasında bozukluk olabileceğini söyledi bu durumu yaşayan varmı anneler varmı benide bilgilendirirmisiz
2prematureannesi Tugcezumra08 yaşamadım ama evet öyle bi durum var bende duydum forumda baya kişi sormuştu hatta çok iyi anlayan çocuk doktoru varsa yada cerrahi doktoruna gitmeniz gerekiyor bildiğim kadarıyla
Fatiss Tugcezumra08 canım instada hastalanmayancocuk çocuk var ona bak bununla ilgili yazılar paylaşmıştı
esredn Tugcezumra08 şimdi bu durumu yaşayan birisi olarak size tavsiyem düzgün bir çocuk cerrahı bulmanız ve göstermeniz. Dil bağının da çeşitleri var. Bizim başımıza gelenler çok uzun. Burada yazarak anlatıp canınızı sıkmak istemem. Bizim keyfimiz çok kaçmıştı ama durum öyle değildi. Korkulacak birşey yok ilk önce size bunu söylemeliyim. Bu durumda doktorun ne kadar öenmli olduğunu anladık. Biz 2 aylıkken kestirdik. Sorunuz varsa onları cevaplıyayım.
Ddddddd01 Tugcezumra08 benim oğlumun vardı canım 3 aylıkken kestirdik baya belirgindi bizimki doktorumuz konuşmadın da sıkıntı olabilir diye kestirmemizi tavsiye etmişti.
Tugcezumra08 2prematureannesi KBB ye gitmemiz gerekiyomuş hastaneden çıkış yaparken doktorumuz öyle demişti ilk defa başımıza geldi böyle bişey araştırmak istedim bende korkuyorum
2prematureannesi Tugcezumra08 korkulacak birşey yok canım ufak bi kesik yapacaklar sadece başka bişey yok
Tugcezumra08 esredn yani korkuyorum tabi nasıl yapılıyo nasıl ilerliyor süreç kanıyomu orada yara hali oluyomu
Asiaaaa esredn benim bebeğimde 3 aylik çok hafif dil bağı var emmesine engel olmadı doktorda çok önemsemedi ilerde sorun olurmu acaba
esredn Tugcezumra08 uyuşturma bile yapmıyorlar. 10 dakikada kesiliyor. 5 dakika bekledik kanaması çok çok azdı bir damla bile değildi. Aynı gün eve geldik bir saat sonra emzirmiştim hiçbir sıkıntı yoktu. Yara bile olmuyor. Doktorumuz 2 ayın dolmasını beklemişti. Dişi çıkmadan yaptırmak gerekiyor demişti.
Tugcezumra08 Ddddddd01 evet canım bizimki de belirgin dilin ucunu geri çekiyo kalp oluyo dilinin ucu nasıl oldu kanadımı çok canı yandımı ordada yara hali oldumu nasıl oldu sizinki
Keremsmother Tugcezumra08 canım ben özel hastanede iyi bir çocuk cerrahına bebeğim 15 günlükken dil bağını kestirdik uyuşturma olmadı biraz ağladı sonra hemen emmeye başladı kestirmek gerekiyor korkulacak birşey değil kestirin bir an önce çok küçük bi operasyon bende korkmuştum nolcak diye ama çok küçük oldukları için bir şey anlamıyor bebekler
Tugcezumra08 Keremsmother bizde 15 günlük olduk bugün daha fazla büyümeden yaptırmak istiyoruz ama doktor araştırıyoruz bakalım korkuyorum açıkcası
Keremsmother Tugcezumra08 yok canım korkma biraz kanıyor sadece benim göğüslerim çok yara olmuştu dil bağı yüzünden dil bağını aldırınca rahatlamıştım bebek daha rahat emiyor
Alpsmomm Tugcezumra08 bizim doğduktan hemen sonra kesilmişti şu an 9 aylık ama sanki biraz daha kesilmesi gerekiyor gibi geliyor bana hala çok önce bağı bilmiyorum belki de ben öyle düşünüyorum şimdilik bi sıkıntı yok emiyor yemek yiyor babababa falan diyor ama ilerde olur mu bilmiyorum
esredn Asiaaaa emmede problem olmasa da konuşmada problem olabilir. Bu sebeple dediğim gibi doktor çok önemli. Siz doktorunuza tekrar danışın bence.
Ozgee61 Tugcezumra08 benim kızımda öyle eğer meme reddetmiyorsa korkmayın 9. Ayında yine bi bakarsınız hafifçe kelimeler çıkaramazsa küçücük bir operasyon ile kesiyorlar korkmayın
FistikliLokumum Tugcezumra08 benşm oglumda vardı. Dogumda fark edilip söylenmedi 5 günlükken sarılık kontrolünde faek edip smyledi doktor. Dilini cıkaramadıgı icin cogu harfi söyleyemicek peltek konuscak emmede ve yemek yemede probşem yasıyxak en kısa sğrede aldırın dedi. 2 ay 10 günlüktü anestezi altında sünnet ve dilbagı operasyonu oldu cok kolay gecti. Siz de mutlaka aldırın dilbagını
Cicek_Gokce46 Tugcezumra08 benim oğlumda da vardı emme de çok sıkıntı çekti sünnet olurken dil bağını da kestirdik ve emmesi düzelmişti ek gıda yemekte de sıkıntı çekiyordu hepsi düzeldi