morpella Oğlum 28 aylık bugün girdi dün tuvalet eğitimi vermeye başladım daha önce denedim ama olmadı biraz zaman geçtikten sonra tekrar başladım kazılmışsa hiçbişekilde oturmuyor klozet adaptörü aldık yine oturmadı çok korkuyor popişi boşluğa geliyor diye bizde bir alaturka tuvalet bide klozet var alaturka tuvalete götürdüm bi defa deneyim dedim kakasını yaptı orda popişini yıkamak İçin musluğu açtım hep onunla oynamak istedi her tuvalete girdiğimizde musluğu açmamı istiyor kakasını çişini yapmıyor çok bekliyorum başında tuvaletten çıkar çıkmaz altına yapıyor sık sık sorup bunaltmıyorum onu arada kakası geldiğinde söylüyor tuvalete götürüyorum yapmıyor iki gündür sadece bir defa çişini tuvalete yaptı diğerleri hep altına yaptı nezmn kakasını veya çişini yaparsa not ediyorum hangi saatlerde yaptı diye gündüz uykusunda altını ıslatmıyor hiç bez takmıyorum ama gece uykusunda bezi takıyorum mecburen çünkü sabaha dolduruyor ilerleyen zamanlarda nasıl bir yol izlemeliyim bana yardımcı olurmusunuz teşekkürler ☺️
1eylul2selim morpella her çocukta tuvalet eğitimi farklı ilerler geceyi dert etme gündüz önemli çünkü gündüz tuvalet tutmayı ne kadar öğrenirse gecede otomatikmen tutucak çişini islatmaz yatağı gündüz eğitim önemli çişini soylemiyor ise eğitici kitaplar ile gösterip oyuncakları lazimliga oturtup oyun gibi gösterin usul usul bagirmadan oturcak oturduğunda yaptiginda basaridir bu yeni ogrendiginde altına yapar zaten bunu sen dengeliycen nasıl yarın saatte bir cisin varmı diyerek yada lazimliga oturtucan gözlemle eğer ki tutuyorsa çişini bacaklarini sıkıyorsa cisi var böyle böyle tuvalete getirince dahi sokmayı öğrenir aslında altını silattikca rahatsız olur sıkar kendini çekinir istemeye o da biraz zaman alır çok değil ama baktı öğrendi merdivenli lazimliga terfi et herşey zamanla biz avmye gittiğimizde mecbur oturtmustum. Sonra eve gelince lazimliga bıraktım merdivenli laizmliga geçiş yaptım unutturdum.kaka ise zaten yine saklaniyorlar yapmak için sen yine uyar kaka. Varsa bak tuvalete yapicaksin pijamana değil pislenir diye saklanıp yapmaya calisirsa direk tuvalete götür böyle böyle ogreteceksin kendi söyler zamanla
1eylul2selim morpella ilgilerini cekicek post değil ondan ilgileri i cekicek daha farklı şeyler yazılımda hem lic tayfası hurra ediyor cnm
morpella 1eylul2selim aynen ya çok gereksiz postlara binlerce yorum var burda yardım istiyoruz kimsede gelip bakmıyor şimdi dicekler bununla ilgili binlerce post var gidip onlara bak falan filan
morpella 1eylul2selim bakalım bugün çişi geldiği zaman kendiniz sıktı yapıncaya yaaa anne bak falan dedi kakasını yaptığı zaman yere çömeldi oğlum hadi tuvalette yapalım dedi başladı ağlamaya bana vurmaya utandı sanırım altına yaptı diye yarını bekliyorum bakalım ilerleme olacakmış bugün 2. Günümüz
Zeynep__ Çocuğu zorlamayın demek ki hala hazırlıkli değil benim oğlum mesela 3.5 yaşında oğrendin tuvalet eğitimini 2.5 yaşında başlamıştım vermeye başıma gelmediği kalmamıştı sonra büyük tuvaletini tutuyordu 4 güne kadar eğer çocuk hazır değilse hiç zorlamayın hazır olunca zaten size söyleyecek
morpella Zeynep__ bugün arada kakası geldiğini söyledi kaldırıyor beni anne hadi kakam geldi diyor ama tuvalete geçince yapmıyor bugün iki defa altına çişini yaptı henüz kakasını yapmadı ne tuvalette ne altına
morpella Bugün tuvalet eğitiminin 4.günündeyiz dün tuvalete hiç girmek istemedi her götürdüğümde ağladı hep altına yaptı çişini akşam kakası geldi ve anne kakam geldi dedi bana hemen tuvalete götürdüm uzun zamAndan sonra ilk defa tuvalette kakasını yaptı ama korkarak bende ona korkmaması gerektiğini söyledim Sifonu birlikte çektik 💩 evine gitti bay bay yapalım dedim çok hoşuna gitti 😂 geceleyin hep altını bezlerim uyuduktan sonraSabah çıkartırım ıslak olurdu bu sabah kuru kalktık ☺️ Ben bunları yazarken altına çişini ve kakasını yaptı hadi bana kolay gelsin
morpella gün oldu ilerleme yerine geriliyoruz sanki tamam gece ve gündüz uykusunda altını ıslatmıyor çok güzel ama gündüzleyin tuvalet dışında heryere yapıyor nasıl bir yol izlemeliyim kimsede yardım etmiyor ilk çocuğum tecrübesizim bu sabah iki defa altına kakasını yaptı ve saat sabahın sekizi daha gün yeni başlıyor
ikranur8 Merhaba benim kızım 30 aylık 6.gündeyizdqha önce başarısız Bi deneme oldu ama sürekli sormayın mesela sıvı verdiniz 15 dk yada yarım saat sonra ben tuvalete gidiyorum gelevekmisşn yada oyuncak varsa onu götürüyorum sende bakmak istermisin gibi konuşun dikkatini bu şekilde çekersiniz biz ödül sistemi uyguladık sevdiği şekerden 1 tane verdik bebeğini çiş yaptırdım yeri geldi macun ve diş fırçasıyla oturduk en son teonun kaka kitabı gitti ben hep kahraman oldun sen çişi arkadaşlarına gönderdin kdedim dünkü kaka için ikna etmek için baka senle oyun oynuyor saklanmış yapda arkadaşlarının yanına gitsin dedim Biraz işe yaradı bizde kaka biraz sorun oluyor ama tutamayacağın anladığı zamn mecbur yapıyor bugün gece altını ızlatmultı mesela az önce kalktık çişini olduğunu bildiğim için 2 kere sordum yok dedi bak bende gideceğim zaten hem başımıza üstümüze yapmayalım dedim geldi yaptı uyku sersemi de gitmek istemiyor benim kızım çok uzun oldu demem o ki Bi hafta sürerse bırakın eğitimi çocukda korku oluşmasın
morpella ikranur8 teşekkür ediyorum bilgileriniz için bugün 6. Günümüzdeyiz daha gün yeni başlıyor gece altını ıslatmıyor Sabah uyanır uyanmaz yanıma gelene kadar tutamamış kendini çişini yapmış bakalım bugün bizi neler bekliyor
ikranur8 morpella rica ederim ne demek ama yavaş yavaş olacak, bizimde, kaçakları oluyor ama sakin karşılıyorum zaten kendisinde de tutamadığı için yetişmediği için mahcubiyet oluyor başarırız umarım, 🌼