Durununannesii Kızım mama ile besleniyor 23 gün sonra yaşına girecek, günde 4 biberon 240 ml civarı iciyor doktorumuz mamayı artık azaltmamız gerektiğini, gündüz sadece ek gıda vermemiz , ve inek yada keçi sütünü eklememiz gerektiğini söyledi, ek gıda güzel besleniyor sabah kahvaltı öğle çorba yada meyve akşamları köfte pilav makarna sebzeler den yediği kadar yediriyorum , fakat sabah kahvaltı yapsa da kahvaltıdan sonra mamasını içerek uyuyor öğleden sonra uykusuna karnı tok olsada mama içip uyuyor🤦🏼♀️ Mama yı nasl azaltacağımı bilemiyorum ancak mama emzirme gibi 2 yaşına kadar devam etmeli diye düşünüyordum siz ne düsünüyorsunuz?
seldaselda28 Durununannesii hem sayisi hem de miktari cok cok fazla o kadar icmeye ve ek gidaya ragmen kilosu nasil? Benim oglum 11 aylik olacak 10 gun sonra 2 ay once doktorumuz 2 3 biberon içse yeter demisti.Önce miktarini azaltmalisiniz madem biberonla uyuyor 120 veya 150 yapin. 240i gece uykusuna gecerken icirin.Gece mama icmeye kalkiyorsa da 120 yapin oyle oyle azaltin. 240 mama icen bebek ek gida yiyorsa cok sanslisiniz masallah.Benim oglum 150 anca iciyor o da gece uykusuna yatarken.
Bsrmrt Mama içmesinde sorun yok bizde aynı durumdayız. Mesele uyurken içmesi hem alışkanlığa dönüyor. Hemde yatarak mama içilmesi reflü ve orta kulak iltihabı gibi rahatsızlıklara neden oluyor. Bende azaltmak istiyorum ama nasıl
Durununannesii seldaselda28 kilosu ortalamanın üstünde ancak emzirmeden kesmek zorunda kalmıştım hastalık sebebiyle kilosunun tamamını neredeyse emzirmeden aldığı icin doktor kgsuna birşey demiyor yaklaşık 4 aydır 1.5 kg aldı
Durununannesii seldaselda28 gece beslenmesi yok akşam 8 de yiyip sabah 7 de iciyor bidaha , dediğiniz mantıklı miktarı azaltabilirim ağlamasa tabi 🤭