Merhaba. Oğlum 2.5 yaşında. Saçları sürekli konuşulan bir çocuktu öncesin de yumuşacık uzun siyah ve yoğun saçları. Çok sevilip ilgi görürdü. Kestirdiğim de nasıl kıydın diye kızan cevrem vardı. 18 aylıkken saçlarını kestirdik. Daha öncede kestiriyorduk ama o günden sonra düzelmedi. Saç kesildi berberi de çokkk çok övdü eşime de oğluma da saçlarınız çok gür çok güzel dedi. Biz aslında nazar değdi diye düşündük. Çünkü eşimin saçları resmen konak oldu. Oğlumun saçları da o günden sonra dikleşti. Kulağa tuhaf gelebilir ama. Bildiğiniz bir kirpi sırtı gibi düşünün ele batan sert taransa da düzelmeyen saçlar. Bugün eşim oğlumla markete gittiğin de her zaman ki gibi saçları çok dik diye söylenenler olmuş. Bir adam abi saçları çok dik agresif ve çok sinirli çocuklar böyle olur demiş. Bu durum iyice içime oturunca Google de araştırdım. Taranamayan saç sendromu olduğu yazıyor. O yazıya göre sarı ve çok hassas olurlarmış. Biz siyah ve sert saçlıyız. Bu durumu ilk kez duyuyorum. Yaşayan konuyla ilgili bir bilgisi olan var mı acaba. Gerçekten saçları uzadığın da şapkasız gezdiremiyorum çünkü inanılmaz dağınık ve kötü duruyor. Özellikle yapılsa yapılmaz hiç bir sprey bu kadar dik tutamaz yani. Yeni doğum yaptım o yüzden hemen dönüş yapamasam da yazılanları merakla okuyacağım. Teşekkürler 🌼