cerngurocak Kursatereninannesi kilosu doğum kilosunun 2 katına çıkmışsa başlayabilirsiniz demişti bizim doktorumuz. Bende 6. Ayı beklemeden 5 aylık olur olmaz başladım.
Lace-002 Kursatereninannesi bence hiç başlama gerek yok çocuğun organları boşu boşuna yoruluyor yemeyi yutmayı öğrenemiyor anne içinde zor bi süreç haline geliyor 3 hafta daha bekle
Gokcennderenn Kursatereninannesi biz doktor kontrolünde geçtik kilosu alt sınırda olduğu için. Mama reddi vardı sütüm de yoktu. Bebeğim ayda 300 gram alıyordu ek gıda ile 800 aldı
SeninAnnenBirMelektiYavrm cerngurocak ama zaten 5. Ayı doldurmuş her bebeğin kilosu iki katından fazla olur çünkü mesela bebekler 3 küsur kiloyla doğuyor ya mesela 5. Aya kadar mutlaka 3 kilo almış olur
oglumubeklerken SeninAnnenBirMelektiYavrm bazı bebekler yavaş kilo alır belli sebeplerden dolayı ulaşmayadabilir 2 katına yani 5 ayda. Benim oğlumun kilosu ulasmisti buna dayanarak doktorumuz gelişimi zaten gayet yerinde ek gıda için 1 Ay daha bekle acele etme demişti bende bekledim. 2 katına ulaşan her çocukta başlanmalı fikrine asla katilmiyorum
hemsire09 Kursatereninannesi bizim doktorumuz 5.5 aylıkken başlayın dedi ben de yaklaşık 5 ay 4 günlükken falan başlayacağım
Gokcennderenn Selmanur_a 3 gün kuralına uygun ilerledik yoğurt vermedim 6. Ayi doldurunca dedi kabak havuç patates irmik elma şeftali bal kabaği bu tarz weyler verdim
Gokcennderenn Emn33 5 aylık Ken başladık bir çay kaşığı ile 3 gün kuralına göre sonra oioi yemek kaşığı ile devam ediyorum şuan
Hayal0101 Gokcennderenn şimdi kaç aylık bebeğiniz en çok ne kilo aldırdı bebeğinize bizim bebekte 5 aylık 5,5 kilo 😞bizde başladık ek gıdaya doktorumuz herşey ver dedi
Aysegul93 Hayal0101 farklı bir yaklaşım olms benim bebeğimde 6 kg 4 . aydan beri hiç kilo almamis ama yinede ek gıda onermedi
Gokcennderenn Selmanur_a buharda haşlayim mi dedim gerek yok dedi doktor kıyma verirsek onu da mı buharda yapacaksın dedi 🤐 çelik tencere de yap dedi. Şimdilik bunlar