Gulcehuma Bak şimdi bu iş biraz bebeğin yapısıyla sana kalıyor. 2 hafta oluyor benim oğlum 26 aylık çok zorlanmadım ama geç bıraktıran çoğu anne zorlanıyor. ilk önce erken bıraktırman daha faydalı olmuş, ne kadar 2 yaşına kadar emzirin deselerde herşeyi yediği içtiği için anne sütü bı yemek sonrası tatlı niyetine geliyor, 2 yaşına gelen bı çocuk artık herşeyi hemen unutup aldanmıyor ve işin daha zor oluyor. Ben başta kademeli denedim daha çok yapıştı bana ve az emmedi yani daha çok sıklaştırdı. Geçen 2 hafta önce pazar akşamı yine yatmak istediğini gösterdi konuşmuyor daha bu arada ama sıkıntısı yok çok şükür tam bir canavar herşeyden anlayıp yapıyor 🧿 emzirerek uyutuyorum yine emzirdim bir sağ bı sol böyle 7 kere yaptı artık sinirlerim laçka oldu çünkü gece sürekli emmeye uyanan çocuktur oğlum, 21.30 dan 00.00 ye kadar salla emzir uyutmaya çalış nevrim döndü, dedim bitti tamam yok artık burda senin net kararlı olman çok önemli eğer bir kez bıraktırıp acıyıp kiyamayip yine verirsen daha da bağımlı oluyorlar. Ve o 21.30 da verdiğim süt sondu gece 3.30 da uyandı vermeyince kıyametler koptu ağladı falan ertesi gün öğle 12 anca uyudu bı kaç gün böyle uykusuz kalıyorsun direniyor karşı çıkıyor ama burda tavrın ve tutumun net olmalı asla meyilli olma. Artık büyüdün parkta ki büyük ablalar gibi oldun, artık bebekler süt emer, senin için sütler acı oldu vs. Hep anlattım anlıyorlar hemde çok iyi anlıyorlar pes etme sürekli anlat aklına geldikçe alternatif bişeyler yap. İlk 1 hafta ben çok az zorlandım her yatmada ağladı 5 dka ama tavrım netti ve pes edip kendi yattı. He şimdi gece uyaniyomu diye sor evet 2 3 saat salladigim oluyo fakat sadece gece uyuması için biraktirmadim büyüdü ve artık gereksizdi emmesi. Bence ideali 1 yaş, sonrası bı ise yaramıyor. Bu arada benim oğlan kendi kendine şunu yapmıştı 5 6 ay önce: gündüz sadece öğle uykusuna dalarken aramaya başladı gün içinde hiç emmedi ve gece uykuya dalmak için, gece 4-6 kez kalkiyodu. Gece uyanması da azalacak eminim sanırım 2 yaş dönemlerinde olduğu için düzensiz o da düzene girecek. Sakın kararından vazgeçme ne olursa olsun bı kaç gün uykusuz kalırsın elbet uykusuzluktan sızar kalır, ben her uyku öncesi banyo yaptırdım yardımcı oluyo uykuya geçişte. ben kendi kendime yardımsız bıraktırdım çocuğunun anını kollaman gerekiyo bence. açık araman lazım. Benim kolay bı süreç oldu. Haa bu arada emzirme sonlandirdiktan sonra da sıkı bı sütyen takmalısın taze nane yaprağı koydum meme uçlarına ki zaten azdı sutüm ama yinede mastit ve sıtmalanma yaşamamak için önlem aldım sağarsan bitmez sütün onu da bı kerede kesmen gerek. Unutma ilk önce kendini hazırlaman gerek bu duruma sen kararlı olursan bu evreyi kolay atlatırsın ama üzülürsen bıraktırman zor. Uzun oldu benim yanıtlarım hep böyle incik cincik anlatırım detaylı olsun ki yardımcı olmak maksadım o yüzden kusura bakma inşallah kolayca atlatırsın bu durumu.🍀🥰🤲🏽