Stateofmotherhood 27 aylıkken emzirmeyi bitirdim, geçtiğimiz nisanda. Oğlum doğduğundan beri özellikle geceleri emmeden uyumayan bir çocuktu. Ve geceleri emmek için sık sık uyanırdı. Odasını ayırmak da bizde uyanmasına çözüm olmadı. Önce şubat ayından itibaren her gün sık sık memeyi bırakacağına dair konuşmalar yaptım oğlumla. Artık yavaş yavaş memede sütler bitmeye başladı, bardağında nasıl su bitiyor işte memede de bir gün öyle bitecek, artık büyüyorsun ve memedeki süte ihtiyacın yok, istersen bardakta süt içebilirsin, woouuw bardaktan içmek ne kadar müthiş değil mi, ben seni meme içmesen de çoook seviyorum gibi cümlelerle 2 ay boyunca hazırladım oğlumu. Okulda öğlenci olmam avantajdı, gündüz evde olmayınca emme talebi azdı ama ah o geceleri 😭 Zaten geceleri o kadar sık uyanmasa ben daha devam ettirirdim emzirmeye ama vücut olarak yıpranmıştım. Nisan ara tatiline 1 hafta kala gündüz sadece sabah olacak şekilde emzirdim ve gece, 1-2 gün kala tüm günü kestim, sadece gece emzirdim. Ve tatilin ilk günü geceyi de kestim. Uyku konusunda emziği vardı ondan destek aldım. Kitap okuma sonrası ‘annecim sen meme içmeden de uyuyabilirsin, istersen elimi tutabilirsin’ dedim. Ve o gün öylece sonlandı. İlk birkaç gece zorlandık haklı olarak ama birkaç gün sonra düzene oturdu işler. Kararlı olmak ve çocukla sürekli iletişimde olmak önemli bence. İlk zamanlar vicdansal olarak ben daha çok yıprandım diyebilirim. Kaç gece ağladım acaba bırakmasa mıydık diye ama cidden çok yorulmuştum. Bağ dokusu hastasıyım ve artık tedaviye de ihtiyacımın olduğu bir süreçti, 27 ayı geçik bir süre emzirdim, her şeyin bir zamanı var diye diye kendimi de ikna ettim. İlk günler oğlum bi iki denedi beni anne memeeee diye kendini aşırı tatlı göstermeye çalışa çalışa 😅 O kadar kararlı olmasam karşı koyamayabilirdim. 😅 Çok şükür çok fazla zorlanmadan bitirdik sürecimizi. Darısı niyetlenen herkesin başına. 🤗
Bu arada uzun oldu farkındayım ama tarihleri özellikle söyledim çünkü bir anda kesmek hem anne için hem bebek için zor ve sıkıntı. Zamana yaymak gerekiyor, kademeli ilerlemek önemli. Ve yavrunuz anlayabileceği yaştaysa mutlaka konuşa konuşa ilerlemenizi öneririm. Kolaylıklar diliyorum. 🍀