Babygirl35 Merhaba arkadaşlar 9.ayda yapılan menenjit aşısı varmış ücretli bir aşı. Yaptıran var mı yaptırmak gerekiyor mu? Bilgi almak istiyorum bu konu da çünkü eşimle çok kararsız kaldık rotarix(rotavirüs) aşısı iki doz yaptirmistik simdi de menenjit varmış
Btleylul_05 Babygirl35 biz yaptırdık doktorumuz yaptırın ileride pişman olmayın dedi menenjit hastalığı çok zor bir hastalık hatta ölümlerle bile sonuçlana bilir deyince biz de kararsızlık hemen yaptırdık tabi yaptırmayan çok insan var ama ben yine de doktorumu dinledim
melbas Babygirl35 menenjit çeşme suyundan bile geçebiliyormuş ben çok araştırmıştım. Yaptırmak da fayda var. Ama 9. Aya kadar beklemeden de yapılanı var diye biliyorum
Gonul_celen Babygirl35 menenjit MenA ve menB olarak ücretli yapılan aşılar devletin yaptığı karma 12. Ayda var ama MenA ( nimenrix marka ) 2 doz 9-12 ay şeklinde menB ( bexsero marka ) 3 doz 7-9-12 şeklinde yaptıracağız hatta 2. Dozlar yapıldı bile doktorunuz diyorsa güvenim çünkü son yıllarda Türkiye’de hortlamıs bir hastalık bexsero 400 nimenrix te 280 civarı her dozu evet ücreti çok yüksek ama telafisi olmayan bir hastalıkmış müdahale süresi oldukça kısa hasarı ciddi 😤
flygokmur Btleylul_05 Aynen ben de yaptırdım 3 doz. 5. Ay 7. Ay ve 13. Ay olarak ğidiyor. 13 kaldı en son bizim. Menenjit önemli gerçekten
Babygirl35 Btleylul_05 Ölüm mü? Ay Allah korusun önemli bir aşıymış yaptıralım ozaman teşekkür ederim