hemsire09 Arkadaşlar malum kurban yaklaşıyor, keçinin kemik suyunu bebeğe verebilir miyiz? Belirli bi hayvanın mı kemik suyu içirilir sadece? Kuzu vs
ofkelisirin hemsire09 kuzu öneriliyor daha az maddeye maruz kaldıkları için ama dana vs de oluyor yani
Doga0812 hemsire09 ben kuzu aldım buz poşetlerine koydum her çorbasına katıyorum ama öyle kokuyorki midem bulanıyor hep öğürüyorum yedirirken bile ama yapcak bir şey yok
1712Elifeda hemsire09 Kuzu eti çok kokar koyun eti kemiği nerdeyse hiç kokmaz o da kaynatırken bir kokar yani o da her yemek gibi..Bende kaynattım kemiği etini buz torbalarına koydum her çorbalarına bende katıyorum güzel oluyor hem pratik hem sağlıklı..Ama danadan yapabilirsiniz
hemsire09 Doga0812 bennde keçi yapıcsm mecbur hiç sevmiyorum kokusunu ama yaparken bile içim bir hoş oluyor
Doga0812 hemsire09 vallahi çok kötü ben zaten etinide sevip yemem yani kasap bebek icecekse dana ağır gelir demiş o şekilde almis
DurununAnnesi- hemsire09 ben kıyma et olarak kuzu kullanıyorum ama kemik olarak dana ilikli kemik aldım Önce 15-20 dakika sirkeli suda beklettim daha sonra temiz su koyup kaynayınca altını kıstım ve 8 saat kaynattım çok lezzetli oldu kesinlikle hiçbir kokuda olmadı
hemsire09 DurununAnnesi- dananın kemik kaynatmasını ben de çok severim de bebiş olunca tereddüt ettim
Poyrazin_annesii Ya ne dıcem hanı bu tavuk suyunu buzluga atıyoruz ya. Onun buzluktaki ömrü nekadar aacaba bılen varmı
1712Elifeda hemsire09 Anladım bazı kasaplar ya da marketlerde ki kasap reyonlarında ki yerler ücretsiz olarak da veriyorlar bir sorun isterseniz