aatabeyyy Bebeğim 67 günlük ve doktorumuz bu vitamini vermişti iki gündür sabahları verdikten sonra bebeğim baya kusuyor acaba ilaçtan olabilir mi kullanıp aynı sorunu yaşayan var mı?
YgmrEla aatabeyyy ben kullanıyorum kızıma, mamasina koyuyorum içiyor, sıkıntı olmuyor. Mama veriyorsan mamasina koy. Emiyorsa, sütünü kaşığa az sağıp damlayı damlat öyle dene istersen. Direkt ağzından içiyorsa midesi bulanıyor olabilir
Saadet14 aatabeyyy Ayni ya sonra butun gun huzursuz oluyor ben okumustum bazi bebeklere bu damla gaz yapiyormus degistirmek istiyorum bende ama doktor kontrolumuze baya var
Buselgn aatabeyyy günde 3 damla kullanıyoruz genelde emzirdikten bir yarım saat sonra veriyorum direk verdiğimde bir iki kez miğdesini bulandırmıştı o yüzden biraz da olsa emzirme sonrası sindirmesini bekliyorum belki işinize yarar
aatabeyyy YgmrEla Evet ağzına bir fıs veriyorum.Birde dediğiniz gibi deneyeyim teşekkür ederim..Baya kusuyor çünkü aldıktan sonra.
Buselgn aatabeyyy şey çok bilmiş gibi konuştum kusura bakmayın 😀 fıs yerine damlalık kullanmanızı öneririm bebeğiniz küçük ve püskürtme işlemi direk küçük diline değdiği oraya yapıştığı içinde kusar miğdesine durmadan uyaran verir
aatabeyyy Saadet14 Dün öyle kustu ki burnundan falan geldi ve öyle gülücükler saçıyorken bi anda korktu ve ağlamaya başladı tabi sonra huzursuz olmaya başladı bugün de kusmadan önce ağlamaya başladı ve kustu reflüsü mü var acaba diye başınıda dik yapmıştım ama damladan şüphelenmeye başladım.Bende şehir değişikliği nedeniyle götüremedim bebeğimi ama doktora gider gitmez danışacağım.
Saadet14 aatabeyyy Bizde reflu var zaten kusmasina aliskinim da ilactan sonra huzursuzluk başlıyor 2 gun vermedim o kadar iyiydi verince yine aynisi oldu bugun yazdim doktora Desiferol plus damla kullanabilirsiniz 5 damla kullanın yazmis bakalim aldircam pazartesi
aatabeyyy Saadet14 bende haftaya doktora gidince sorucam olmadı değiştiricem.Reflüden de şüpheleniyorum acaba nasıl anladınız?
Saadet14 aatabeyyy Bizim 40 icinde basladi emdigini hep kustu rontgen cekildi bisi yok doktor bebek reflusu dedi surup vermisti 1 hafta kullandik sonra başka doktora goturduk kullanmayin bu bir fizyolojik ihtiyac bebek icin ilac beyne kusma emrini veriyor bu da iyi degil dedi alistik sonra 6 aylik olacak hala kusuyor eskisi kadar olmasa bile
aatabeyyy Saadet14 hadiya Allah şifasını versin inşAllah bende biraz araştırdım.Reflü veya sür alerjisi olabiliyormuş.Umarım alerjik bi durum değildir.Bazen fışkırarak kusuyor bazen normal ama genelde kusmalı geçiyor günlerimiz :(
Saadet14 aatabeyyy Fiskirarak kusma varsa reflu olabilir vucudunda kizariklik dokuntu kaka da kan kopuk varsa alerji olabilir. Sen emzirince hemen gazini alma midesine sinsin 5 dk sonra al kafasib45 derece yaparak emzir
aatabeyyy Buselgn teşekkür ederim sanırım dediğiniz doğru emzirdikten sonra hemen vermemem gerekiyor.
aatabeyyy Buselgn Estağfurullah burda bilgilenme amaçlı bulunuyorum o yüzden her bilgiye açığım.Yeni anneyim ve tecrübeli annelerin tecrübelerinden yararlanmayı seviyorum.🥰Yanağına doğru fıslatıyorum boğazına kaçmasın diye ama dün kusmadı sanırım emdiği gibi vermemem gerekiyordu.