Hellomoto Bebeğim 9 aylık daha dışı çıkmadı hep püre şeklinde veriyorum yemekleri yada az puturlu. Sorum mesela Bi meyve versem tıkanırmı çiğnemeden boğazına kaçarmi çok korkuyorum salatalık havuç elma vs koparıyor ama çiğnemiyor ne yapmalıyım
g-k-s0212 Hellomoto havucu buharda hafif yumuşatıp verebilirsiniz mesela. Çok korkmanıza gerek yok. Sert gıdaları doğrudan verirseniz zorlanır ama buharda hafif pişirip ona uygun hale getirebileceğiniz seçenekler var.
fadikada Hellomoto blender kullanıyorsanız acilen bırakın çiğnemeyi öğrenemez. Kızım şuan 7.5 aylık 6 aylıkken ek gıdaya başladım 10 gün geçmeden çiğnemeyi öğrendi çünkü hep pütürlü verdim tadımlarda bile. Şuan erik gibi sert meyveler hariç hepsini küçük küçük doğrayarak önüne koyuyorum. Omletini küçük küçük koparıp yediriyorum vs.
Utkucan Hellomoto bu evrede bende korkmuştum vermemiştim hiç ama 9 aylıkken benim oğlumun baya dişi vardı elma falan veriyordum dilim şeklinde çiğniyordu kısmen havuç verma ama o tehlikeli
simiyyy Hellomoto diş etleriylede çiğneyebilir hiç çekinmeyin azı dişlerine doğru iteleyin besini sonra karşısına geçin sizde yiyin yavaş ve ağzınızı aça aça. Ben öyle öğretmiştim çiğnemeyi
Deletedmom5284 Buharda haşlayıp verebilirsin sebzeleri dişi olmasada damağıyla yumuşak herşeyi ezip yiyebilir
g-k-s0212 Hellomoto diş kaşıyıcı ile kaşır dişini zaten. Ya da meyve emzikleri kullanın hem ısırma olayı gelişir
06Glz44 @“Hellomoto”#p21159067canım o meyveleri vermen için özel seyler var mesela e bebekde var meyve filesi dşye geciyor yada nettende bakablrsinn.. ona göre içine meyve koyablrsn yada cam rende alabılırsn..
Mihrimahim16 Hellomoto Kuzum korkma pütürlü gıda vermekten benim bebeğim 8 aylık yeni patladı dişi… Ben çatalla ezip o şekilde veriyorum ek gıdayı emin ol refleksleri çok güclü öğürüp çıkarıyorlar veya yutamayacağını anlayınca ağzından atıyorlar.. minik minik parçalar halinde yavaş yavaş yedir canım benim…
Bebegimm1 Hellomoto benm bebegim erken dis cikardi inanin dislerini kullanmadan cigniyordu yan tarafdaki dis etleriyle cigneyip yutuyordu ayrica dil bagida var bebegimde ona ragmen puturlu gidalardan sorun yasamadim eline havuc salatalik meyve falan heo verirdim yerdi arada bogazinda kaldigi oldu cikaramadiginda ilk yardim ile hallettim ben boyle seylerde soguk kanli oldugum icin sorn olmuyor.bence yavastan baslayn ilerde kati gida ile beslenmek istemebilir zorlanirsinz