Ruhefza_ Miniminnakbebe yemek yerken sürekli ağzını açtığı için tadım yapıyoruz üç kaşık verdiysem iki kaşığını ağzından döküyor henüz yavaş yavaş öğrenecegiz çorba şeklinde vermiyorum sürekli daha pütürlü şekilde veriyorum bazende pütürlü şeyleri ağzından atiyo bazen bazen tutuyo canı nasıl isterse ama aylardır sute alışık pütürlü şeylere alışması zaman alacaktir diye düşünüyorum (öğün şeklinde değil tadımlık yiyor zorlamiyorum)
Asyaveannesi04 Miniminnakbebe 5 ay 19 günlük her yediğime bakıyor ağzını açıyor bana da ver diye çırpınıyor doktorumuz herşeyden damağına sürmeye başla dedi ben de yoğurt patates felan verdim birkaç gündür çay kaşığıyla
Arensmom_ Miniminnakbebe 5 ay 12 günlüğüz. Dün doktor tavsiyesiyle artık ek gıdaya başladık 3 hafta kadar 3 gün kuralı ile tadım yapıp sonrasında artık meyvelere ve çorbalara başlayacağız bizde
Elifinannesii_ Kızım 5 ay 17 günlük. Yoğurt yediriyorum. Bide sağlık ocağındaki hemşire armut muz şeftali filan ez yedir demişti öyle şeyler yediriyorum . Biraz kabız oldu sanki daha sık kaka yapmıyor
Miniminnakbebe Ruhefza_ evet başta zatem tadım olacak ve benimki çok mama alıyor meme reddi yapıyor o yüzden başlamak istiyprum ama doktora soracağım büyük ihtimalle izin vermeyecek 🥲
Asyaveannesi04 Miniminnakbebe çay kaşığı ölçüsünde gibi wee baby kaşıklarının en küçüğünden 3 kaşık verdim sevdi şimdilik patates yoğurt bugün karpuz felan sürdüm ağzına çığlık atıyor yine ver diye 😁
Miniminnakbebe Asyaveannesi04 ben de onu merak ediyorum açıkcası diyelim verdk bebek daha da isterse napıcaz ki vermeyelim mi 😂
Miniminnakbebe Arensmom_ nasıldı peki bebeğiniz benimki hala gazlı biraz yani kabız olmasa da ıkınarak yapmaya çalışıyor hep o yüzden korkuyorum
Rainbow_ Miniminnakbebe 5 ay 3 günlük bebeğim 3 gün oldu başlayalı sadece mama alan cocuklarda 5.ayda başlatıyoruz dedi doktorumuz bizimkide sadece mama ile besleniyordu. Sebzelerden başladık sonra meyveler ve yoğurt diye bir liste oluşturdu doktor. Şuan ağzına ben verdikçe o dili ile çevirip yarısını dışarı çıkarıyor. Zaman içinde alışacak inşallah
Miniminnakbebe Rainbow_ kabızlık yaşadınız mı? Bizimki doğduğundan beri mama ve anne sütü alıyor ama mamadan dolayı sürekli meme reddi yaşıyoruz o yüzden başlamak istiyorum ben bakalım doktpr ne diyecek
Zlm Miniminnakbebe ben 4 aylık başladım bı sıkıntı yaşamadım sebzelerle başladım ben kız baslayacaksaniz sebze yada yoğurt ile başlayın meyvenin tatlı tadını alan bebekler sonra sebze yemiyolarmis