Ozgemre ben bim’in altın sütünü alıyorum. Kaynatıp soğumaya bırakıyorum. İçinde serçe parmağım 7 sn yanana kadar bekliyorum. Benim için uygun ısıy agelmiş oluyor. Bir litre süte üç küçük tahta kaşık yoğurt koyup. İyice tahta kaşık ile karıştırıyorum. Küçük kavanozlara paylaştırıyorum. Ben içim rahat etmiyor diye tam doldurmadan bir çay kaşığı tekrar maya atıyorum. (Porselen kaşıkla her küçük kavanoza) Mayalama işlemine başlamadan önce fırını 50-100 derecede 5-10 dk ısıtıyorum. Isınma gerçekleştikten sonra fırını kapatıyorum. Fırına kavanozları ağzı açık bir şekilde koyuyorum. Katılaşınca alıyorum direkt yine ağzı açık bir şekilde buzdolabında en az 6 saat dinlendiriyorum. İçiniz rhat etmezse nemi emebilen temiz bir bez ile de örtebilirsiniz üzerlerini. Bir gün dinlendikten sonra da yediriyorum. Fırında kaç saat kalıyor derseniz 2.5 saatte de olduğu oluyor 3.5 saatte de. Ben yarısını probiyotik yarısını normal yoğurt ile mayalıyorum ilk. Ama arkadaşım migrosun probiyotik mayası ile yapıyorum çok güzel oluyor demişti.