Smrhls bebek hazır mı o önemli, çiş gelince anlıyo mu, bezden rahatsz oluyo mu, çiş geldi diyebilcek kadar kendini ifade ediyo mu, hepsi okeyse daha kolay, önce mesela tuvaletle ilgili hikaye kitapları okuyun ben kızıma minik elif in tuvalet eğitimi diye kitap almıştm arada bi okuyodm onun harici tuvalet olayı konusu hiç olmuyodu kitabı okudukça lazımlık istedi aldım kendi istedkçe çişi oraya yaptı, sonra kitapta bi cümle vardı ben artk büyüdüm bez istemiyorum diye, günün akışında bunu dedi 27 aylıkken, bende tamam diyip o zaman artk hep tuvalete gidicez bağlayack bezimiz kalmadı dedim, ilk günler 20-30 dk da bi sorup götürün süre size bağlı sıvı tüketimine göre gözlemleyin arada kaçamaklar oluyo özellikle oyuna dalarsa ilk 1 hafta bebeğe göre değişir belki 3 gün hep sizin sormanz gerek sonraki günler kendi demeye başlıyor kendi demeye başlayınca da lazımlık istiyosa ordan devam, onu da istemiyosa klozet aparatı alın, kendisi tek gidebilmesi için gazlayın mesela bnm kızıma aa büyüdün kendin gidiyosn tuvalete diyince aşırı mutlu olup gaza gelip süreci kendi yönetebiliyodu bazı bebeklerde de mesela tablo asıyolar çiş yaptıkça işaretleyp sonunda ödül veriyolar o yöntem bzde işe yaramycağo için ben denemedm onu
Bebekle beraber lazımlık külot gibi şeylerin alışverişini yapabilirsnz once kolay giyip çıkan şortlar birlkte seçip giymesine destek olabilrsnz sonrasunda da ufak ufak tuvalet alıştrması yapabilirsnz
Bebek hazır değilse kaka sorunu olabilir sakin olmanz lzm, o durumları önden araştırın ki siz stres olmayn siz stres olnca bu süreç sarpa sarar