Bittersever 3 yas anneleri biz kahvaltı sorununu birturlu aşamadık seçici bir çocuk olmaya başladı peynir zeytin domates vs hicbirsey yemiyor tek sevdiğimiz haşlanmış yumurta ve yulaf lapası bunlardan da sıkılır ve tiksinir diye çok korkuyorum sizler alternatif neler veriyrsunuz yardımcı olurmusunuz 🥺
Flamingom Bittersever benim kızım agustosda 3 yaş olacak çiğ domates zeytin peynir hiç yemez sevmez salatalık kırmızı biber havuç doğrarım evde hangisi varsa artık onları yer. Yumurta cırpılmış sever genelde. Krep veya kaşık dökme arada bazen soğanlı yumurta bazen menemen haşlanmış sevmiyor ama hiç zorlamıyorum. Bazen ballı krep reçel poğaça simit bir lokma yer bence zorlamayın. Masadan bir lokma yese tamam benim için bir gün aç gezse ya hastadır canı çekmiyordur sıcaktır birsey üzülmüştür diyorum. Seçenek sunuyorum ama ısrar yapmıyorum. Ama yemekte sevdiği bişey var yemedi diyelim yeni bişey yapmıyorum. Doydun mu veya yemeyeceksen kaldırayım mı diye soruyorum. Ona bırakınca tercihi daha kolay oluyor. Ben karar verdim annem yada başkası değil diyor yemek zamanı acıktım diye geliyor. 😂
YeniAnneIstanbul Bittersever siyez unlu ekmek ustune fıstık ezmesi, yine siyez ekmekli kasarli, ispankli tost, yulaf+yogurt+chia tohumu+keten tohumu+ meyve. Aslinda kahvatali icin cok fazla secenek var. Zeytin ve peynir kahvatlida sart degil, turk kahvatisi ama bu demek degilki diger opsiyonlarda saglikli degil 😊
Bittersever Ayazinannesiseyda menemen denemedim hıc çünkü kırmızı renk birşey görünce hemen reddediyor kuymak da bizim yöremizde yok nasıl yapılır bilmiyrm dahi 🙈 dün nektariyi küçük küçük yoğurtla karıştırdım birazda ekmek ufaladim sevdi ama kahvaltı yerine geçtiğini düşünmüyorum o yüzden aç gibi geliyr bana
Mervito Bittersever canım benim de oğlum vs tarzı şeyler yemiyor ama kuymağa bayılıyor bi tatlı kaşığı tereyağını erit daha sonra içine iki tatlı kaşığı Mısır unu koy ve tereyağın da bi kaç tur çevir daha sonra üzerine bir çay kaşığı su ilave et kıvam alasıya kadar karıştır en son ocaktan indirmeden bir tatlı kaşığı labne peyniri koy güzelce karıştır onu da tamamdır istersen kaşar da koyabilirsin oğlum bayılıyor benim
Bittersever Flamingom evet bende zorlamiyorum ama canim sıkılıyor aç kalmasına kahvaltı kültürü olsun istiyrm ben sevmiyrm kahvaltı yapmayı sanırım bana çekmiş
Hirabebek Krep yapabilirsiniz. Pankek vs. Ben hergün değişik bişeyler yapmaya çalışıyorum ve severek yiyor çok şükür. Peynirli yumurta, haşlanmış yumurta, krep, pankek, patates vs bizim sevdiklerimiz
Bittersever Hirabebek pankek yaptım ağzına aldı geri çıkarttı dokusunu tadını hiccc sevmedi patates seviyr fakat hemen kabız oluyr çok zormuş kahvaltı olayı 😏
Minikprenses_1 Yumurta kırması yada haşlaması peynir salatalık yoğurt zeytin menemen pankek pişi sucuk tahin pekmez karışımı meyve suyu ekmek patates haşlaması kızartması sigara böreği poğaça kahvaltı sonuda ballı süt içiyor biberondan