Kızlar kızım 11 aylık olmak üzere ben kendi evimde herşeyi kısıtlayan bir anne değilim daha oral dönem çocuğu olduğu için herşeyi ağzıyla keşfediyor ona zarar vermeyecek, kirli olmayan eşyaları keşfetmesine müsade ediyorum elinden hemen çekip almıyorum istediğim zamanda vermiyor bekliyorum hevesini alınca hadi ver annecim kaldıralım diyorum veriyor teşekkür ederim diyorum öyle alıyorum ama bazı durumlarda hayır annecim bu olmaz diyorum ama yapmaya devam ediyor sizce bunu anlayıp söz dinlemesi için daha çok mu küçük korkuyorum hep böyle devam eder diye birde gözümün içine baka baka yapmaya devam edip tepkimi bekliyor örneğin ev terliği görsün ağzına almak istiyor bende pek vermek istemiyorum ne zaman yerde boşta görse almak istiyor baktım çok merak ediyor yanına oturdum ellemesine bakmasına izin verdim ama direk ağza götürüyor ne kadar ev terliği de olsa altı toz olabiliyor ya da yemek yediği tabağı silikonlu artık büyüdüğü için sanırım kaldırabiliyor önceleri kaldıramazdı yemeği yiyip karnı doyunca kaldırıp kafasına götürmek oyun yapmak istiyor hayır annecim tabağımızla böyle oyun olmaz yemeklerin dökülür bizim tabakalarımız kalkmıyor diyorum konuşa konuşa uyarıyorum baktım anlamıyor düşük bir ses tonuyla kızıyorum ama işte her seferinde aynı olayı yaşıyoruz bazen hayır dememe rağmen devam ediyor gözümün içine bakıyor ne yapacam diye