ezmagerva Hanımlar bebeğimde Tortikolis var 3 ay 27 günlük çok sağa eğilimliydi şüphelenip götürdüm sağ boyun kası 1.2 mm kısa çıktı bebeğinde Tortikolis olan var mı fizik tedavi uzmanının gösterdiği hareketleri yapmaya çalıyorum ama çok ağlıyor yapamıyorum ne yapacağım şaşırdım cumartesi günü öğrendik üzüntüden 2.5 kilo vermişim her gün ağlıyorum inşallah geçer ama nasıl geçeçek egzersiz yaptıramıyorum çok ağlıyor böyle anneler varsa neler yapıyorsunuz yazar mısınız?
Beyzolas ezmagerva tortikolis bebeğimde değil ama bende vardı annem 5 yaşımda farkettiği için ameliyat olmak zorunda kaldım şuan düzeldi çok şükür iyiyim ama bence ağlasa da kesinlikle yapın fizik tedavisini ameliyat çok zor oluyor sonrası özellikle Allah şifa versin
ozcanlie93 ezmagerva rehberlik araştırma merkezine gidin bebeğinize rapor çıkartın özel egitim ve rehabilitasyon merkezinde fizyoterapistten ücretsiz ders alın onlar yaptırsin.Ya da direk özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine gidin fizyoterapistten para karşılığı özel ders alın.Bir başka alternatif fizyoterapi merkezleri var ordan da fizyoterapistten çocuğunuz için ders alabilirsiniz.
findiginannesi_ ezmagerva Canım benim oğlum da hep sağ tarafına yatıyor .sen nasıl anladın acaba sol tarafa başını çevirince ağlar mıydı
ezmagerva Beyzolas Çok geçmiş olsun bebeğim daha küçük inşallah fazla ilerlemeden biz de tam olarak iyileştiriririz
ezmagerva ozcanlie93 Çok teşekkür ediyorum ben de evde yaptıramadığım için en azından günde bir sefer de olsa fizyoterapistden yardım alacağım. Kesinlikle söyledikleriniz çok mantıklı özel bir yerde anlaşıp günlük masajını yaptırayım. Ben de evde elimden geldiği kadar yaptırmaya çalışacağım. Şu an daha çok küçük inşallah bir sıkıntı olmadan iyileştirebiliriz.
nilesea ezmagerva atlatırsını Allahın izniyle, hiç canınızı sıkmayın, sakin olun, en yakın arkadaşımın kızında vardı, 2-3 aylık bir fizik tedavi süreciyle atlattılar, başta onlar da çok panik olmuştu ama geçti çok şükür 🙏
Beyzolas ezmagerva teşekkür ediyorum 🌸aynen ne güzel farketmişsiniz küçükken farkedildiğinde fizik tedaviyle düzeliyor zaten
Mucize-Melekler Instagramda “evimvebebegim” sayfasını bir inceleyin. Onunda oğlunda vardı. Bayağı paylaşım yapmıştı hatta. Belki özelden msj atarsanız size daha net bilgi verebilir. Birebir yaşamış biri olarak. Geçmiş olsun inşallah
ezmagerva Asya96 hayır sezeryan ile doğum yaptım normal doğumda daha çok oluyormuş ama anne karnından itibaren olan bebeklerde varmış bizim gibi
Asya96 ezmagerva bence fizik tedavi hareketlerini korkmadan ya da ağlamasına pek fazla takılmadan yapıp küçültmeye çalışın herşey bebeğiniz için 6. Aya doğru küçülüyor iyice düzenli yaparsanız herşey sizin elinizde
Gujeli Benim kızımda vardı sağa eğilimi hemen verdikler hareketlere başladım . Evet çok ağlıyor ama canı acıkdıkları için değil rahatsız oldukları için bir ay yaptırdım hareketleri boyun açma hareketini özellikle . Bende ilk duyduğumda üzülmüştüm ama düzeldi bir ay sonra. 4. Ayda hareketleri arttığı için de çok daha kolay oldu düzelmesi. Sezaryen doğum benimde.
ezmagerva Gujeli inşallah benim bebeğimde düzelir 4. Aya gireceğiz daha da fazla yapmaya çalışacağım ağlamasına takılmayım diyorum ama sola doğru kafasını çeviriyorum sağ kas açılsın diye kızım sağa doğru çevirmek için tüm gücünü veriyor boynuma bir şey olacak diye devam ettiremiyorum. Şaştım kaldım inşallah bizimkide geçeçek ama inşallah her gün bira daha fazla artırırarak yapacağım bir şekilde. Fizyoterapistten destekte alacağım ayarlayacağım inşallah 🙏🏻
MeandBaby ezmagerva ah kıyamam bızım tam olculmemıstı ama el muayenesınde bıraz sag kasta sertlık var dedı oncelıkle tummy tıme bıkma usanma her uyank kaldıgında yaptır canm 1 dakıka ıse bır dakıka doger gun 1.5 dakıka durur boyle boyle sureyı uzat tummy tıme da sagdan sola kafa hareketıde yapmasını sagla. Ben ele takılan parmak kuklalardan aldım sevdık onlara bakmaya calısıuor bırde zeka kartlarına. Aynı sekılde sırt üzeri yatırıyorum zeka kartlarına bakıyor o sırada kartı tam sag tam sol hareket ettırıyorum o da kafasını hareket ettırıyor. Benımkı kafasını sola cevıremıyordu tam yanak uzerıne yatamıyordu ama saga yatınca yanak yuzeye değiyordu suan ck sukur hr ıkı yana da sag sol yuzeye yanak dönüyor. Bende uykusuz geceler gecırdım Allah ın sağlam verdıgı bebegı ben bozdum dedım ama mecbur sabredecegız ustelık benomkonın sag kafa tarafı basık ve yamuktu sola yatıra yatıra o da duzelmeye basladı
ezmagerva MeandBaby Benim bebeğim de kafasını sola çeviremiyor aynı sizinle sağda bir sıkıntı yok ama sola gelince çeviremiyor başını sağ yatırıyor. Çok teşekkür ederim ben de sürekli yaptıracağım bunu dediklerinizi yaptırayım şimdiden başladım hatta