Alazcns merhaba sevgili alazcns aslında düşünceden daha büyük bir karar söz konusu. Bazen bize uymasa da sağlık ve gelişim konularında önerileri dikkate almamız önemli. Elimizdeki bebeğin tüm potansiyeli gelişimi ve sağlığı öncelikli olarak anne babanın elinde. Nasıl ki bence antibiyotik gereksiz ya da bence bu ameliyat gereksiz diyip hastalık durumunda tedaviyi reddetmek mantıklı değilse gelişim le ilgili durumlarda da aynı hassasiyetle yaklaşmak önemli. Bu nedenle bence ve bireysel bakış açıları bu tip durumlarda rafa kaldırılıp bilimsel ve profesyonellerin önerilerini dinlemekte ve doğru kaynaklardan araştırıp sonuca var akta fayda var.
sık sık forumda da görüyoruz ben de gelen vakalardan örnek veriyorum 6 aylık tvsiz duramıyor 1 yaşında elinden telefonu alamıyorum veya çocuğumda şu şu becerileri göremiyorum ne zaman olacak vs gibi durumları görüp üzülüyoruz. Bu konuda olumsuz etkiler görüldükten sonra müdahale ve destek süreci hem bebek hem aile için zor oluyor ve başarı şansı malesef her zaman tüksek olmuyor.
o yüzden tüm anne baba hatta çocuk bebekle ilgilenen her yetişkin için lütfen çocuklarınızı tv ile erken tanıştırmayın tv yerine her ay için birlikte yapabileceğiniz veya beneğinizin kendi başına yapabileceği pek çok şey var. Tv tek tönlü ve çoklu bir uyarıcıdır bebeğin ne dil gelişimini ne de başka alanların gelişimini desteklemez.
Sevgiler