[silindi] Merhaba kızlar 2 ay 8 günlük kızıma dün tortikollis teşhisi konuldu başı hep sağa yatık sola çevirmiyor ama dik tutabiliyor sağ boyun kemiğinde kalinlaşma varmıs fizik tedavi egzersizleri uygulayacağız inşallah düzelir kalıcı olmaz aranızda var mı bu hastalığı geçiren kızlar
Sltn [silindi] yeğenimde var doğum sirasinda olmuş çok ileri değil ama duruşundan annesi suphelenip 3 4 doktor gezdi hepsi birsey yok dedi en Son ablam ultrason isteyince belli oldu.masaj yapın bol bol ihmal etmeyin ablam birde yatarken yastık koyuyordu kafasinin yatık olduğu yere.küçükken masajı bol bol yapın büyüdükçe yaptırmıyor çünkü.doktor geçer dedi şimdi oynatıyor kafasını sağa sola 11 aylık zamanla ihmal etmeyince geçiyor
seldaselda28 [silindi] evet erken fizik tedaviyle duzeliyor benim oglum 11 aylik olacak hala egrilik var.boynunda.Hic aksatmadan hareketlerini yaptir zaten cok kolay 1aya duzelirm
Duyguaslannn [silindi] 1 - 1,5 cm önemli degılde sızın fark bıraz varmış fizik tedaviye mutlaka götürün orda egzersızı ogrenıp evdede mutlaka uygulayın Rabbim tüm cocuklara bebeklere şifa versin benım arkadasım dogum yaptı 2 aylık bebegı aradakı fark 19 cm😔
Smye [silindi] şimdi gördüm fizik tedavi aldırın friksiyon masajı yapın fizyoterapist tarafından egzersizie alınsın devlet 1 ay ücretsiz karşılıyor geçmiş olsun
[silindi] Duyguaslannn evet bizde fark var maalesef rabbim saglik versin tüm yavrulara hareketleri deniyorumda agliyor nasil dayancam bilmiyorum canı mı yanıyor acaba😔
seldaselda28 [silindi] aglasin sakin pss etme yuzune egil oyuna vur op kokla ceee falan yap zaten 15 saniye bir hareket.
Smye [silindi] terapistim yardımcı olabilirim ultrason çekildi mi modül var mı kaç cm kas uzunluğu egzersizleri düzenli bi şekilde uygula sağ kısaysa sola doğru yastık kullanmadan yatır sürekli sola bakmasını sağla mesela cıngırak sallayabilrisin soluna geçip o şekilde konuşup sola bakmasını sağla
[silindi] Smye evet ayni bu şekilde tedavi verdi doktorumuz uyguluyorum şimdilik inşallah geçer teşekkur ederim💕
Pelinzade Hangi bölüme gittiniz normal muayenemi gittiniz bende şüpheleniyorum hangi bölüme gitmeliyim
Devrim Pelinzade çocuk doktorumuz farketmişti bizi fizik tedaviye yönlendirmişti. Ve ultrasona göndermişti
[silindi] Pelinzade çocuk doktorunuza gidin anlatın durumu o fizik tedaviye gonderiyor inşallah yoktur sizde
Devrim 10 günlükken öğrenmiştik. Üst üste geliyor her şey diye çok kötü hissetmiştim. Gece 3-4 de emzirdikten sonra uyuyakalınca masaj yapıyordum zeytinyağı ile. Kastaki gerginlik biraz azaldı. Bizimkinde en son 1 mm fark vardı. O zamandan beri 3ayda bir fizik tedavi doktoruna gidiyoruz. İnatçı benim çocuk yaptırmıyor egzersiz. Merkezde 15 gün yaptıracağız bakalım. Siz egzersizleri ihmal etmeyin. Ne kadar çok egzersiz yaparsanız o kadar iyi
Deletedmom378 [silindi] acaba siz bunu gözle görülür şekilde fark ettiniz mi boyundaki kısalık uzunluk durumunu çünkü benim kızımda devamlı sola yatıyor ve sol tarafına bakmaya daha çok meyilli kafada duzlesme de oldu dr a dedim ama devamlı saga sola yatır dedi boyun düzlüğü için ama boynu ile ilgili bir şey demedi
[silindi] Deletedmom378 gözle görülür birsey yok ama hep sağa eğik kafası ordaki kas kısa ve çekme yaptıgı icin hep o yone yatıyormuş
otose_san [silindi] fizyoterapistinizin gösterdiği egzersizleri, taşıma şeklini vs uygulayın, kaslar ile alakalı olduğu için germelerle iyileşebilecek bir rahatsızlık, içinizi ferah tutun. geçmiş olsun, Rabbim derman şifa versin 🙏🏻