Hilalaslan 2 hafta önce mastit olmuştum antibiyotik kullandım bitti ve ertesi gün yine aynı şeyler oldu acile gittim antibiyotik aldım. Neden ilaç biter bitmez aynı durumda oldum acaba, sürekli böyle mi olacak? 😔
basaksahinx Hilalaslan süt kanallarını açık tutmanız lazım sıcak su ile duşta kanalları açmak İçin mastit masajı göğüsünüze yapmanızı öneririm bi de bol bol emzirip göğsü her gece yatmadan full boşaltın gögüsüm sağlı kısmı kanallara durunca donup tıkıyor kanalları
Kubraaktas_8114 Hilalaslan 5 kere mastit olmuş biri olarak soruyorum doğru emzirdiğinize emin misiniz ? Göğüslerinizi düzenli olarak boşaltip masaj yapıyor musunuz ?
Parkays Hilalaslan dar ic camasiri giymeyin. Olabildigince rahat sutyen secimi yapin. Banyoda sicak dus altinda masaj yaparak sutunuzu elinizle sagmaya deneyin. Cok can acitici bir sey ama yapmamiz gerekiyor sonrasinda dustan cikinca beyaz lahana yapragini sarin gogsunuze ( 1 saat oncesinde dolaba koyun lahanayi ki sogusun) hee emzirmeden sonra mutlaka sutunuzu sagin. Masaj cok onemli. Siz ya da esiniz mutlaka masaj yapmali. Gecici bir durum ama 1 hafta suruyor. Ben dar sutyen giydigimde hemen tekrarliyor. O yuzden olabildigince bol seciyorum sutyenimi. Her emzirme sonrari sagim sart… gecmis olsun
Hulya93mavi Hilalaslan benimde aynı öyle olmuştu bir kez yakalandım iki kutu antibiyotik kullandım sonra bir hafta geçmeden yine tekrar etti. 2 kutu daha antibiyotik kullandım. Yani toplamda bu süreçte 4 kutu 1000 ml gram kullandım ne yazık ki. Ama çok şükür geçti. İlaçlarınızı sakin ihmal etmeyin. Allah korusun kanallar tam açılmaz ise apse yapıp operasyon ile temizliyorlarlarmis. Doktorum bana öyle demişti. Sıcak duşta iyi geliyor. Geçmiş olsun
basaksahinx Hilalaslan geçer sürekli sıcak su da masaj yapım emzirirn devam edin. Geçer. Ama süt bolluğunun böyle sonuçları var. Tüm göğsü boşaltmazsanız uzun süre sütün yağlı kısımları donar kanallar tıkanır. 2 3 kez bir göğsü emzirirn 2 3 kez bir göğsü
Mucizegebelik Bil bol pompa ile sağ ben satmadan sıcak havlu koydum sağdım sonra soguk havlu koyduk bir hafta bitle devam ettim antibiyotikli krem var göğüslerimi onla ovaladım. Sutum cok yağlıydı kanalları tıkamıştı hen ondan mastit olmustum cok şükür şimdi cok iyiyim mastit insanda ter ates psikolojik bunalma stres yaratıyor Allah kolaylık versin
Hilalaslan Kubraaktas_8114 kızım 15 aylık ve ilk defa bu durumu yasıyorum sütüm tazikli geliyormuş doktor öyle dedi ve sagıyorum sürekli sizin nasıl geçti acaba? Bu arada 2 saate bir emziriyorum ardından masaj
Hilalaslan Parkays bunları yaptım ama tekrar etti belki de bir yerde hata yaptım atladım tekrar dikkate alıcam bunları cok sagolun artık bitsin istiyorum psikolojim bozuldu resmen
Parkays Hilalaslan sizi cok iyi anliyorum. Bebegim Az emdigi icin cok sut birikiyor ve gunde 5 defa sut sagmak icin ugrasiyorum. Bu canimi cok sikiyor. Tatile gidemiyorum. Uzun sure disarda duramiyorim. 3 saatten sonra sutum akmaya ve sanci yapmaya basliyor. Goguslerim tas gibi oluyor hemen eve gecip sagiyorum. Bu Benim de psikolojimi bozuyor. Sizi anliyorum. Arada lahana yapragi sarin. Ve mumkunse sagim yapin. Bu sutumuzu arttiriyor ama yapacak bisiy yok. 🥹
Hilalaslan Hulya93mavi 😳😳suan 2.kutu antibiyotige başladım malesef yarın genel Cerraha tekrar görünücem insallah geçer insalah size de çok geçmiş olsun
Kubraaktas_8114 Hilalaslan anldm canım ben her defasında antibiyotik kullanmak zorunda kaldım ateş titreme bitirmişti beni dar giymedim sütyeni bol duş ve masaj bol bol sağım yaptım sık emzirdim 5.defasında en son okuttuk kendimizi 🤭 ve bir daha tekrarlamadı şükür
Bgmgnr Benimde olmuştu dar çamaşır giymeyin ve her duşta mutlaka sıcak su ile masaj yapın tarayarak yukarıdan aşağı doğru kendinizde eğilin ayrıca sert olan yer neresi ise elektrikli pompanız varsa sağarken sert yere bastıra bastıra öasaj yapın siz ya da eşiniz canınız yanacak ama benim öyle tek seferde geçti çok bastırdım masaj yaparak sağdım o an geçti hemde hemen ve o göğsü emzirmekten asla vazgeçmeyin emdikçe de rahatlayacaksınız geçmiş olsun çok zor. Sıcak havlu koydum ardından hemen bastıra bastıra sağım yaptım geçti bunu deneyin mutlaka
Hilalaslan Parkays İnanın öyle özgüvenim bile kırıldı artık ne bit yere gidebiliyorum nede birini alabiliyorum tek istediğim bitmesi
Kubraaktas_8114 Hilalaslan canım benim neler hissettiğini o kadar derinden anlıyorum ki kabus gibiydi benimde inşallah tez vakitte şifa bulursun o kalpten dua ediyorum ki
Parkays Hilalaslan sukur ki bebegimize anne sutunu verebiliyoruz.. anne sutu alamayacagim cok cocuk var. Ek gidaya gec iste Biraz daha rahatlayacagimizi umuyorum 🙁