Snowglobe Feyekum ben Bi video izledim. Çocuklar oyuncaklarının ya da sizin ve eşinizin güvende olmadığını düşünüyorlarmış. Sizin ona biz güvendeyiz her şey yolunda şeklinde onun anlayacağı şekilde konuşmanız lazımmış. Ve bi oyuncakları içinde aynı durum geçerli hatta yanına Bi oyuncağını da alıp güvende olduğunu hissettirebilirmişiz. Umarım izlediğimi doğru aktarabilmişimdir
Ebruli101 Feyekum Sabri herguner var Instagramda çocuk psikiyatrisi bugün soru cevapta sorulmuştu kreşte annenin yanında çalışmasını önermiyorum demişti bi bakın isterseniz soru cevaplarına tabi mecburiyet varsa durum farklıdır
Feyekum Ebruli101 ben mecbur yanında çalışacağım normalde gitmeyecektim çocuğum için davranışları duru susu bilmiyor çocukların oyunu bozuyor düzelir belki diye
Ebruli101 Feyekum ama siz yanındayken çok düzelme sağlamaz , öğretmenler daha otoriter davrandığı için mesela biz gidiyoruz akşam almaya bazen kalabalık vakit geçiriyoruz oğlum bizi değil öğretmenleri dinliyor 🙂
sehriyeseyda Okul öncesi öğretmeniyim vedalari kısa tutmak süreci hızlandırır Kaçarak değil ben gidiyorum ama geleceğim diyerek gitmek güven ve kaygı bozukluğunu azaltır Anne ve çocuk aynı okulda olmaması lazım diye düşünüyorum
Askimizinmeyveleri sehriyeseyda öğretmen olduğunuz için birşey sormak istiyorum Kızım kreşe başladı ağustosta 4 bitip 5 e girecek fakat hep ağlayarak giriyor içerye ama çıkarken gözleri gülüyor artık okula gidicem diyor ama eve geldimi gün boyu okula gitmicem diyor öğretmenleri fotoğraf atıyor gayet mutlu okulda sizinde böyle öğrencileriniz oldumu alışma süreleri kaç günü buluyor
sehriyeseyda Askimizinmeyveleri çok normal hep yaşıyoruz evde sürekli okulu dillendirmeyin Geliş saatiniz yada orda kalmakla ilgili bir kaygı olabilir ben genelde velilere saat tavsiye ediyorum alarmlı alicaginiz saate kurun saate bakarak daha güvende hisseder kendini sadece olumlu sorular sorun okulla ilgili hatta mümkünse Sonra goruceksiniz gitmemek için ağlayacak Ortalama 10 gün sürüyor doğru ilerleme olursa en zor çocukta bile
Askimizinmeyveleri sehriyeseyda çok teşekkür ederim cevabınız için başlayalı 6 gün oldu bugun çok iyiydi teşvik ediyoruz mesela çikolata alıp arkadaşlarına dağıtmasını istiyorum hoşuna gidiyor ama yemek yemiyor ekmek yiyormuş 😂
Askimizinmeyveleri aykoz_ gittiğinde yaz kursuydu tam alıştı derken iki haftalık bir tatile girdi hafta sonu olduğu zamanlar ev çok sıkıcı okula gitmek istiyorum diyordu alışmıştı ne güzel şimdi sınıfı öğretmeni değişti dön başa döndük pazartesi açıldı kreşimiz 4 gündür gitmicem diyor 😂😂😂 bir nevi dejavu yaşıyorum kararlı olduğunuzu görsün sakın pes etmeyin iki haftayı buluyor alışması
aykoz_ Askimizinmeyveleri ya şaka gibi aynı süreçteyiz. Bızım de yaz kursunda basladı uc hafta koşa koşa gitti. 4 gündür aglama krizleri evden cıkmamalar. Hayır normal birşeyse takmıcam ama insan üzülüyo özlüyorm diyor okuldan bahsetmek bile istemiyor. Acaba zararmı veriyoruz diye
Askimizinmeyveleri aykoz_ sakın taviz vermeyin evde napıcak orda ne kadar güzel şeyler öğreniyor alışır bir iki haftaya ilk gönderdiğimde o okulda ağladı ben evde şimdide üzülüyorum ama fotoğraf geliyor öğretmenlerden orda durumu iyi bizim bir sorunmuz daha var yemek yememesi açlıktan ölecek yok onunda zamanı var inşallah onada alışır
aykoz_ Askimizinmeyveleri ya bzmde öyle videolarda iyi. Hatta pedagoga da gidiyoruz biz kaka tutma yüzünden. Girerken aglayıp okulda oynayabılıyorsa merak etmeyin cozulır dedi. Ama gün boyu okuldada aglarsa hazır değil deriz dedi. Ama ana yüreği işte kılına zarar gelsın istemıyor. Ben cok kararlıyım ama hep böyle olacak gibi geliyor🥹
Askimizinmeyveleri aykoz_ yok yok olmaz inşallah siz rahat olun dediğiniz gibi anne yüreği dayanamıyorda dayanmak zorundayız😄