Deletedmom115 Kızlar her gün farklı tarif bulmak çok zor sürekli aynı şeyler de vermek istemiyorum. Oğlum 14 aylık. Sizden açık tarif istemiyorum sadece bana yaptığınız çorba ve sebze yemekleri söyler misiniz? Açık tarif vermek isteyen de verebilir zahmet olmazsa. 💐
Thesra Deletedmom115 Kabak,Havuç, bazen patates bazen değil bunları büyük küpler halinde doğrayıp içerisine peynir altı suyu atıp 2 küp ve biraz da tavuk veya kemik suyu ilave edip azıcıkta şehriye katıp kısık ateşte pişiriyorum sonra ezip yedirmesi kalıyor.Hem doyurucu hem de lezzetli oluyor🙏🏽
KuzeyiinAnnesii Deletedmom115 brokoli çorbası havuç patates ıspanak çorbası kapya biber çorbası domates çorbası yoğurt tarhana mercimek tavuk bazen haşladığım etleri atıp didiyorum misket köfteli çorba bulgurlu köfteli çorba tel şehriye &şehriye çorba süt çorbası derler şehriyeyle yapılıyor sebze çorbası kabak havuç ıspanak daha doğrusu ne bulursam 🤷🏻♀️ Aklıma gelenler bunlar hiç bulamazsam un çorbası yapıp et suyuyla içine bişeyler bulup koymaya çalışıyorum çeşitlendiriyorum 🌺
Baynimir Deletedmom115 https://instagram.com/defne_ek_gida?igshid=gls0ajm2nxy0 bu sayfadaki tarifler baya güzel. Fikir olur bir bakın isterseniz.
Melek_Eymenim Deletedmom115 canim nwfis yemek tarifleri dye bi uygulama var orda bula bilirsn bi bak istersn 😊😊
Deletedmom115 Thesra Bu kadar detaylı olmasa da bende sık sık yapıyorum. Ama şehriye fazla olmuyor mu? Zaten şehriye katmadan bunları yaptığımız zaman gayet güzel kıvamında oluyor ben mesele şehriyeyi ayrı olarak kullanmayı seviyorum. Eğer malzemesi bol bir şey yapacaksam katmam.
AyseArkan Balık çorbası şehriyeli yoğurt çorbası tarhana çorbası balkabağı çorbası havuç, patates ve kabağın türlü kombinasyonları Yoğurtlu semizotu valla ben de ne yedireceğim diye düşünüyorum sürekli 🤔
Deletedmom115 AyseArkan Balık çorbasını biraz anlatır mısın ayrıca mevsimi değil hala yapıyor musun yoksa bu paketli gıdadan mı yapıyorsun?
Thesra Deletedmom115 Patates koymadığım zamanlar şehriye koyuyorum daha doyurucu olduğuna inanıyorum böylelikle tercih meselesi koymadan da yapmak sana kalmış sonuçta.
Brcstndg Deletedmom115 aynı tarife siyez bulguru katıyorum çoğu zaman. Bir de domatesli etli şehriye çorbasına bayılıyor.
AyseArkan Deletedmom115 somon alıyorum. Fırında pişiriyorum. Patates,havuç ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp haşlıyorum. Biraz sulu kalacak şekilde haşladıktan sonra 1 yemek kaşığı tam buğday unu ekleyip hızlıca karıştırıyorum. En son temizlenmiş didilmiş balığı da ekleyip 2 dk iyice karıştırıyorum. Lezzetli oluyor tavsiye ederim.
Deletedmom0015 Thesra biraz once buna benzer bişey yaptım sıgan sarmısak yeşil kırmızı bıber kabak kemik suyu kıyma tambugdayunu ve bıraz telşehrıye ve bırazda semizotu sulu gıbu oldu bebegım 7aylık iyi mi sizce
Deletedmom115 KuzeyiinAnnesii Bu liste bana uzun süre gider çok teşekkür ederim. Hiç aklıma gelmeyen bir sürü çorba çeşidi yazmışsın vallahi insan yoruluyor bu ek gıda olayında. 🤗
KuzeyiinAnnesii Deletedmom115 aynen canım çok haklısın aslında bakma hepsi bildiğimiz çorbalar ama dediğin gibi hergüne düşününce insanın aklına gelmiyor 🤷🏻♀️😊
Burakefeninannesi Merhabalar bende bu ek gıda olayında mağdurlardanım hergün ne pişirsem olayı 😱anneler siz günlük düzeniniz nasıl paylaşabilirmsiiniz fikir olsun ben sabah kahvaltı öğlen yaptığım çorba yanında yoğurt ikindi meyve püresi akşamda yüne yaptığım çorbadan veriyorum yatmaya yakın ya yoğurt ya mama içiyor mamayı da artık bu günlerde reddediyor bizim bu şekil sizin nasıl acaba paylaşırsanız sevinirim teşekkürler 🙏🏻🤗
Deletedmom115 Burakefeninannesi sabah kahvaltı öğle yoğurt yada bir iki dilim karpuz kavunşeftali hangisi varsa öğleden sonra çorba yada sebze yemeği saat altı 6 gibi acıkırsa muhallebi yatmadan da süt veriyorum
Deletedmom115 Baynimir Buna benzer bir kaç sayfa takip ediyorum ama çoğu reklamdan geçilmiyor bu gayet güzel teşekkür ederim. 💐
S_D Baynimir Deletedmom115 evet defne ek gıda sayfasını bende takip ediyorum gerçekten çok güzel ve lezzetli tarifleri var tavsiye ederim 😎
Burakefeninannesi Deletedmom115 eda hanım sebze yemeği nasıl yapıyorsunuz rica etsem tarifini verebilirmisiniz
Deletedmom115 Burakefeninannesi Üstte arkadaşta yazmış aslında. Mesela patates kabak havuç yada ıspanak bunları doğrayıp haşlıyorum içine sarımsak ve çok az da soğan koyuyorum. Yada mercimek çorbası yaparken içine patates ve kapya biber doğruyorum yine sarımsak ve soğan.
Deletedmom280 Ay ne guzel bebekleriniz yıyor masallh masallh 11 aylık kızm ama sadce anne sutu alıyoorr 😭😭😭
Deletedmom280 Deletedmom115 yemıyor kıtlıyor agzını hıc bir sekilde ek gıda yediremiyorum neler denedim neler yok hepsi cope gidiyor sdce beni emıyor kılo alımı VS iyi ama artık gce sık sık klkmktn cok yoruldum
Balyanakannesiii Deletedmom115 Mervea Melek_Eymenim Hanımlaaar oğlum bikac gün sonra 9 aylık olacak ve yumurta çok seviyor kahvaltı da rafadan yapıp yediriyorum 1 tane ama herkes bsy söylüyor yok hergün yemesin zarar verir sıcakta yumurtamı yedirdin vs.... napayım şimdi