laves90 Bebegim 3 ay 14 günlük, Doktorumuz 3.ayda bexfero ve nimenrix aşılarını yaptırmamızı önerdi menenjit asilariymiş. Bu pazartesi ve Çarşamba yaptıracağız. Bu aşıları yaptıran var mı ateş huzursuzluk vs yaşadınız mı?
Fenanur laves90 biz 5. Ayda bexseronun 1. Dozunu yaptirdik.Atesi cok yukseldi,calpol verdik iki kere,soyduk,sirkeli sularla islattik,hatta acile goturduk,tum gece boyunca ancak 37ye dusurebildik.Oglum dogdu dogali hic bu kadar aglamamisti😭
Suzitosuzi laves90 biz de üç buçuk aylıkken başladık rota ve menenjitlere. Sağlık Ocağına değil çocuk doktoruna yaptırmanızı şiddetle öneririm telefon numarasından herhangi birşey olduğunda danışabilirsiniz soru sorabilirsiniz alanında uzmanlar sonuçta ve sorumluluk alırlar. Sadece menenjitin b tipi olanı ateşini bir bir buçuk derece çıkarttı iki gün boyunca 6 saatte bir carpol verdik rahatladı. Diğerlerinde şurup kullanmadım maşallah biraz huysuzlandı geçti şükür 🙏🏻
Svmgncr laves90 bende burda bekleyeyım 25 gunluk bebegım var ılk asısını 9 unda olcak bende cok korkuyorum ateslenır dıye
deasdi laves90 Nimenrix 2. Ayda bexsero 3. Ayda yapıldı oğluma.Normalde aşı öncesi ateş düşürücü verilmiyor fakat bexsero dan önce verdi bizim doktor.Ateşi 38 e yükseldi en fazla,2gün sürdü huysuzlukla beraber.Bacak ağrısı oluyormuş aşı yerinde ben ateşi çok yükselmedi diye ilaç vermemiştim sonradan pişman oldum çocuğum boşuna ağrı çekmiş.Sizin aklınızda olsun.Nimenrix ile alakalı bir sıkıntımız olmadı.
Tontisimm Bexeronun 1.dozunu yaptırdım kızıma çok az ateş yapmıştı hafif atlatmıştık 24 ağustosta 2.dozumuz var
laves90 Tontisimm kaç aylıkken yaptırmıştınız? bu aşıları sağlık ocakları yapmıyormuş isteğe bağlı aşılarmış sanırım o yüzden tereddütte kaldım. Teşekkürler cevabınız icin
Tontisimm laves90 bize doktorumuz 7-9 ve 12.aylarda yaptırmamızı söyledi eczaneden alıp sağlık ocağına yaptırabilirsiniz ben öyle yapıyorum
Fenanur laves90 yaptirmanizi oneririm.doktorumuz hastaliga yakalanma riski dusuk de olsa,yakalandiginda cocuklari ne hale getirdigini gordum,gormek istemezsiniz dedi..
laves90 Tontisimm öyle de oluyorsa tamam o zaman teşekkürler. Biz de yaptıralım bakalım insallah kolay atlatırız😊
laves90 Suzitosuzi doktorumuza yaptıracağız çok teşekkürler 👌🏻 Siz 3 buçuk diyince icim rahatladı genelde hep daha geç başlanmış bu aşılara.konu bebeğiniz olunca insan herseye tereddüt ediyor. İnşallah bizde kolay atlatırız 😊
Suzitosuzi laves90 inşallah. Havalar biraz sıcak yalnız bi tık ateşi fazla olabilir bir sorun bir kaç hafta sonra da varabiliyorsa havalar daha serinden yaptırmak çocuğu ferahlatır belki
laves90 deasdi teşekkürler bende ilaç konusunda tereddüt ediyorum ama acı çekeceğine vermek en dogrusu dediğiniz gibi. Cok teşekkürler tecrübelereniz icin😊 🙏🏼
laves90 Ayda hepatit b yapılıyor onun bi sıkıntısı olmuyor merak etmeyin. 2 ayda 3 aşı olduk hafif ateş yaptı sadece..
durupelin laves90 3 aylıkken bexsero 1 dozunu yaptirdik ateş oldu 6 saatte bi calpol verdim ama etkisi 2 gün sürdü tabi her bebekte farklılık gösterir