Clarissa şöyle ki tadımlarda alerjiyinde test ediyoruz. Yani havuç verdiniz 3 gün yedi alerji olmadı. Sonra kabak verirken havuç kabak verirsiniz artık alerji olursa da bilirsiniz havuçtan değil. Sonra patatese geçince havuç kabak patates verebilirsiniz. Alerji olursa bilirsiniz ki havuç ve kabaktan değil. Gibi gibi. Yani yeni iki besini aynı amda vermiyorsunuz. Bebişte sıkıntı yapmayan besinleri karıştırabiliyorsunuz. Şart değil. Dilerseniz tek tek de verebilirsiniz. Ama ben hep böyle yaptım tadını unutmasın da diye. Tavuk ve eti bence biraz bekleyebilirsiniz. Zaten sıra gelene kadar zaman epey geçer. Her sebze meyve yoğurt yumurta vs her yeni şeyi 3 gün kuralıyla verceksiniz. Havuç patates kabak bal kabağı yoğurt kereviz taze fasulye pırasa lor peyniri yumurta vs derken bi ay geçiyor bile. Sonra kuzu, tavuk yine yavaş yavaş eklersiniz. Çorba muhallebi vs yaparken haşlayıp sularını kullanırsınız başta. Biz 8. Ayda köfte falan yapıp yedirdik. Suda haşlayarak. Yumuşacık oluyor zaten. Ben kaşıkla başladım 1,5 ay sonra falan blw ye geçtik. Çok rahat ettim. Öğrendim de nası yapacağımı zamanla. Şimdi beraber oturuyoruz masaya o kendi önündekini yiyo biz kendimiz rahatça yiyoruz 🙂