Melek_20 19 günlük bebeğim var, sağ göğsüm 2 gündür çok şiş, sağmama rağmen sütüm çok gelmiyor, memeyi boşaltamıyorum, ateşim çıkıyor, yaşayan var mı ? Nasıl düzeldi? Önerisi olan var mı ?
Cancan-13-03 Melek_20 ben 2-3 kez yaşadım çok korkunç bir şey çok çektim ondan ben hep hastanelik oldum ateş, titreme, kusma yapmıştı bende antiyoktik, serum vermişti doktor öyle geçmişti. Ektra olarak sıcak buhara tutup masaj yapmıştım bol bol emzirmeye çalışmıştım ama doktorsuz iyileşememiştim ben. Ters emzirme dedikleri çok iyi gelmişti bana biraz acıyordu ama baya yumuşatıyordu bebek yardımcı oluyor yani
havvabal Melek_20 40 derece ateşle iki gün boyunca yattım. sırt ağrısına kadar bir çok ağrıya sebep oluyor. Ve rasgele öğrenip uyguladığım şey kesinlikle beyaz lahanayı göğüs üzerine koyup bekletmek. İmkanınız varsa denemenizi öneririm çok geçmiş olsun
Edaylaumay Melek_20 ben sezeryanin ikinci gününde mastıt oldum normal olacaktı ilk başta onyuzden sütüm erken geldi sezeryana donunce sisti kızım ememedi 1 hafta hastanede kalmak zorunda kaldım serum vs taktılar birde ılık suyla kompres yaptı annem sagmaya çalıştık öyle öyle geçirdik şükür çok kötü bir durum Allah yardımcınız olsun duşta masaj yapın soğuk şeyler koyun sağın yarım saatte 1 saatte bir
aysetugba Öncelikle geçmiş olsun. 2 gün kadar bende yaşadım. Öncelikle ılık duş ve masaj iyi geliyor. Yada giysi üzerinden sıcak kompres önceliğin o göğüsten emzirmek olsun ve pompa hatta mümkünse el ile sürekli sağ. Göğsün boşalması lazım. Duşta yumuşak başlı saç fırçası ile de dairesel hareketlerle masaj yapabilirsin. Eğer durum ilerlerse mutlaka doktora gitmeni tavsiye ederim antibiyotik tedavisi gerekebiliyor çok ilerlediğinde süt kanalları tıkanabiliyor.