Asyakuss_ Herkese selam 2. Ay aşısını özel hastanede vurdurabiliyor muyuz yoksa sadcee saglik ocağında mi? Yarın 60. Günü bebeğimin ama sağlık ocağı aramadi
Fusun_c Asyakuss_ evet özel hastanede yapıyor aramaları lazım aslında siz bağlı olduğunu yere gidip sorun bence yarın Aşı kartı var mı orda yazıyor bir sonraki aşı tarihi
Elahifa Asyakuss_ özel hastaneleri bilmiyorum canım ama sağlık ocağı asi zamanlarında aramadı hiç. Yeni doğduğu zaman topuk kanı için gittiğimde asi kartı verdiler. Oradaki takvime uyarak götürüyorum ben arasınlar diye beklemiyorum
Kayraaa59 Fusun_c @Asyakuss_ özel hastanede sadece özel aşılar yapılıyor. Devlet aşıları ASM kayıtlıdır ve onların yapma zorunluluğu var. Aramak zorundada değiller, ikinci ayında sizin götürmeniz gerekli. Ama çoğu da arayıp bilgi veriyor
Fusun_c Kayraaa59 yooo ben muayene gittiğimde doktorum yaptırabilirsin demişti 2.ay kontrolünde istersen sağlık ocağınada götürebilirsin burdada yapabiliriz demişti yanı özel hastane yapıyor benim yiğenimede özel hastanede yapıldı hep
Kayraaa59 Fusun_c devlet aşıları adı üstünde ilk defa sizden duyuyorum bunu. Sağlık bakanlığı sistemine kayıtlı olduğu için özel hastaneler yapmıyor sadece özel, ücretli aşıları yapıyor özel hastaneler. En azından benim yaşadığım yerde böyle
Fusun_c Kayraaa59 o sizin yaşadığınız yerde ozaman benim yaşadığım yerde değil doktorum kendi söyledi istersen burda yapalım diye istersende sağlık ocağında yaptır dedi yanı özel hastanede yapılanlarda sağlık bakanlığı sistemine düşer benim yaptırdığım ve bebeğime yapılan Hersey sağlık bakanlığı sisteminde