7 aylık ikiz kızlarımdan biri hiç birşey yemiyor. Daha tadına bakmadan mama sandalyesine oturur oturmaz ağlamaya başlıyor. Kaşığı görümce ağzını kilitliyor. Artık verdiğim zaman kafasını sağ sol yapıp, dil altında bekletip, öğürüyor ve kendini kusturuyor.
3 gün kuralı ile ilerledim. Patatesi, avakadoyu,balkabağı çorbasını, irmikli meyveli muhallebiyi, yumurta sarısını yemişti.
O gün hiç birşey yemedikçe ertesi sevdiği şeyleri yapıyorum ama 3 gündür asla birşey yemiyor. Açken denedim. Biraz mama verip ondan sonra denedim. Konuşarak yedirmeye çalıştım, kendim de yedim. Maalesef telefondan müzikler açtım. (İzledi ama ağzı kilitli şekilde)
İlk zamanlar zorlamadım tamam yemeyebilirsin dedim. Ama diğer kızım iştahlı. Bu kızım yemeyince üzülüyorum. En son bugün sırf tadını alsın belki yer diye eşim ağzını tuttu ben verdim. Çok ağladı ve yemedi. Lezzetli, benim bile yiyeceğim besinler yapmaya çalışıyorum. Ama hiç yemiyor. O an yemek istemeyebilir, beğenmeyebilir. Zorlamam vermem zaten. Çok üzülüyorum. Ne yapacağım bilmiyorum.
Kendi sütümden yoğurt yaptım belki yer diye. Yarın vereceğim.
Başına gelen var mı?
Ne yapacağım bilmiyorum.